Θεϊκά Λόγια
Εκείνοι που ακολουθούν τον πνευματικό δρόμο δεν ωφελούν μόνο τον εαυτό τους, αλλά αυξάνουν και την ευημερία των άλλων.
-Baba


Η χαλιναγώγηση της επιθυμίας είναι το ασφαλέστερο μέσο για να επιτύχει ο άνθρωπος πνευματική ειρήνη.
-Baba


Μόνο ένας μεγάλος δάσκαλος μπορεί να διαπλάσει το χαρακτήρα ενός μεγάλου μαθητή.
-Baba


Ο Κύριος αγαπά και τιμά όποιον αγαπά και υπηρετεί τους πάντες.
-Baba


Ακριβώς όπως τα παιδιά είναι οι νόμιμοι κληρονόμοι της περιουσίας του πατέρα τους, έτσι και όλοι σας έχετε τις αυτές αξιώσεις στην περιουσία του Θεού ως προς την αγάπη, την αλήθεια, την ανεκτικότητα, την ειρήνη και την κατανόηση.
-Baba


Είσαστε ένα κομματάκι που προέρχεται από τη Θεία Φύση. Αυτή είναι η πιο μεγάλη αλήθεια, την οποία όλοι σας πρέπει να συνειδητοποιήσετε πλήρως.
-Baba


Μάθετε να αγαπάτε και να σεβόσαστε τον καθένα. Τότε θα κερδίσετε τη χάρη του Θεού, ο οποίος κατοικεί μέσα σε όλα τα όντα.
-Baba


Η καλή υγεία δεν εξαρτάται από την ιατρική. Ουσιαστικά εξαρτάται από τα καλά λόγια, τους καλούς τρόπους, την καλή όραση και τις καλές σκέψεις.
-Baba


Πλημμυρίστε το νου σας με καλές σκέψεις, με σκέψεις αλήθειας, αγάπης, ανεκτικότητας και συμπόνιας. Τότε η ζωή σας θα είναι γεμάτη ειρήνη, γαλήνη και αταραξία.
-Baba


Δεν υπάρχει πιο υπέροχη ιδιότητα σ’ ολόκληρο τον κόσμο από την αγάπη. Η αγάπη είναι σοφία. Είναι Δικαιοσύνη. Είναι Αλήθεια. Είναι θησαυρός.
-Baba


Η αφοσίωση προς τον Θεό θα σας δώσει ευδαιμονία, ευημερία και ειρήνη.
-Baba


Να σιωπάτε εσείς οι ίδιοι και αυτό θα παρακινήσει σε σιωπή και τους άλλους.
-Baba


Είσαστε ένα θραύσμα της Θείας Φύσης. Τούτη είναι η μέγιστη αλήθεια, την οποία κάθε άνθρωπος οφείλει να κατανοήσει.
-Baba


Πάντοτε να διατηρείτε το Όνομα του Κυρίου ακτινοβόλο στη γλώσσα σας και στον νου σας. Αυτό θα τηρεί υπό έλεγχο τις αστειότητες που κάνει ο νους.
-Baba


Τα Αβατάρ έρχονται στον κόσμο για να διδάξουν στην ανθρωπότητα το δρόμο της αγάπης.
-Baba


Το ανθρώπινο σώμα είναι μια οικία που σας έχει παραχωρηθεί με ενοίκιο. Να ζείτε εκεί για όσο χρονικό διάστημα το επιθυμεί ο Κύριος, ευχαριστώντας Τον και καταβάλλοντας το ενοίκιο της πίστης και της αφοσίωσης προς Αυτόν.
-Baba


Ο ειρηνικός νους είναι η κατοικία όπου διαμένει η Αγάπη.
-Baba


Να προσφέρετε υπηρεσία στον άνθρωπο ως ότου δείτε τον Θεό μέσα σε όλους τους ανθρώπους.
-Baba


Αν κερδίσετε τη χάρη του Θεού, ακόμη και βουνά από αμαρτίες μπορεί να γίνουν στάχτη.
-Baba


Έχοντας στην καρδιά σας τις αξίες της αλήθειας και της δικαιοσύνης, ο νους σας θα πλημμυρίζει από καλές σκέψεις. Και η ζωή σας θα αποκτήσει καταφανώς νόημα και αξία.
-Baba


Μόνο η αγνότητα είναι εκείνη που προσελκύει την Θεία Φύση. Αν τα ρινίσματα του σιδήρου σκουριάσουν, τότε ακόμη και ο πιο ισχυρός μαγνήτης δεν θα μπορέσει να τα ελκύσει.
-Baba


Το ανθρώπινο ον μπορεί να ονομασθεί πραγματικός άνθρωπος, αν έχει αποκτήσει τις ιδιότητες της ψυχικής γαλήνης, της ανεκτικότητας και της ευσπλαχνίας.
-Baba


Η εσωτερική βαθιά ικανοποίηση είναι ο πιο πολύτιμος θησαυρός.
-Baba


Να μοιραζόσαστε τη χαρά σας, τα πλούτη σας και τη γνώση σας με τους άλλους που είναι λιγότερο τυχεροί. Αυτός είναι ο πιο σίγουρος τρόπος, για να κερδίσετε τη Θεία Χάρη.
-Baba


Η καρδιά του αφοσιωμένου πιστού, που είναι πλημμυρισμένη από την αγάπη του Θεού, είναι τρυφερή και γλυκιά.
-Baba


Να μην επαίρεσαι και φουσκώνεις από υπερηφάνεια όταν επιτυγχάνεις. Να μην εξουθενώνεσαι και αποθαρρύνεσαι όταν αποτυγχάνεις.
-Baba


Η άριστη άσκηση πνευματικής πειθαρχίας είναι τούτη: να ενδυναμώνετε την όρασή σας που στρέφεται προς τον εσωτερικό πνευματικό κόσμο σας.
-Baba


Όταν κόβετε ορισμένα λαχανικά για να τα μαγειρέψετε, σκεφθείτε ότι κόβετε και απορρίπτετε τις επιθυμίες σας και το εγώ σας με το μαχαίρι της σοφίας.
-Baba


Κάθε ανθρώπινο όν είναι σπινθήρας της Θείας Φύσης.
-Baba


Βάλετε στην καρδιά σας την αλήθεια και την δικαιοσύνη και ο νους σας θα γεμίσει από καλές σκέψεις. Και η ζωή σας θα αποκτήσει ξεχωριστό νόημα και αξία.
-Baba


Να θεωρείτε όλες τις πράξεις σας ως λατρεία προς τον Θεό. Το καθήκον είναι Θεός. Η Εργασία είναι Λατρεία.
-Baba


Από τις εννέα μορφές αφοσίωσης, πρώτη και σπουδαιότερη είναι η καλλιέργεια της φιλίας που συνδέει τον άνθρωπο με τον Θεό.
-Baba


Όταν ο νους είναι αγνός, ανιδιοτελής και ατάραχος, η Θεία Φύση παρουσιάζεται με όλη Της την αγνότητα και όλη Της την πληρότητα.
-Baba


Η χάρη του Κυρίου μοιάζει με την ασφάλιση. Θα σας βοηθήσει, όταν την χρειαστείτε, χωρίς κανένα περιορισμό ανώτατου ορίου κάλυψης.
-Baba


Οι Θεϊκές ενσαρκώσεις κατεβαίνουν στον κόσμο για να διδάξουν στην ανθρωπότητα τον δρόμο της αγάπης.
-Baba


Ο άνθρωπος, που είναι πλημμυρισμένος από αγάπη, έχει γαλήνη στο νου του, αγνότητα στην καρδιά του και παραμένει αδιατάρακτος απέναντι σε όλες τις αντιξοότητες, τις απώλειες, τις στερήσεις και τις ζημιές.
-Baba


Η αγάπη είναι το κλειδί, που ανοίγει τις πόρτες, τις οποίες ο εγωισμός και η πλεονεξία κρατούν κλειδωμένες.
-Baba


Η κρίσιμη πλευρά της αφοσίωσης είναι να κερδίζετε αγάπη προσφέροντας αγάπη.
-Baba


Η ενότητα είναι Θεός, η αγνότητα είναι φώτιση.
-Baba


Δεν υπάρχει στον κόσμο συναίσθημα ευγενέστερο από την αγάπη. Η αγάπη είναι σοφία. Η αγάπη είναι δικαιοσύνη. Είναι πλούτος. Είναι Αλήθεια.
-Baba


Η ανιδιοτελής Αγάπη μπορεί από μόνη της να διαλύσει το σκοτάδι της άγνοιας.
-Baba


Οι γονείς έχουν πρωταρχική ευθύνη να διαπλάθουν τον χαρακτήρα των παιδιών τους. Δεν πρέπει να επιτρέπουν υπερβολική ελευθερία από υπερβολική στοργή.
-Baba


Να καλλιεργείτε εποικοδομητικές σκέψεις, να λέτε λόγια παρηγοριάς και να κάνετε έργα συμπόνιας.
-Baba


Η γλώσσα πρέπει να λειτουργεί για να λέγει ο άνθρωπος την αλήθεια, με απαλά και γλυκά λόγια, για να υμνεί και να φέρνει στη σκέψη του τον Θεό και για να τρώγει ό,τι είναι θρεπτικό και καλό για το σώμα.
-Baba


Μια καρδιά χωρίς αγάπη μοιάζει με έρημη γη. Καλλιεργείστε στην καρδιά σας την αγάπη και έτσι σώσετε την ζωή σας
-Baba


Αν είσαστε πλημμυρισμένοι από αγάπη, θα έχετε αγνότητα στην καρδιά και πάντα ο νους σας θα είναι ειρηνικός. Θα παραμένετε αδιατάρακτοι απέναντι σε όλες τις δυσμενείς συνθήκες, τις αποτυχίες και τις απώλειες.
-Baba


Όποια κι αν είναι τα προβλήματά σας, όσο μεγάλη κι αν είναι η θλίψη σας, εσείς να επιμένετε κι έτσι θα νικήσετε φέρνοντας συνεχώς στον νου σας τον Κύριο.
-Baba


Όταν ο Θεός είναι ευχαριστημένος μαζί σας, τότε όλος ο κόσμος θα είναι ευχαριστημένος μαζί σας. Κατά συνέπεια, να φροντίσετε ώστε όλες οι προσπάθειές σας να ευαρεστούν τον Θεό.
-Baba


Οι επιθυμίες γεννιούνται από την πλεονεξία. Όταν η πλεονεξία αποδυναμώνεται όλο και περισσότερο, η δυσαρέσκεια μειώνεται και αυτή κατ’ ανάλογο μέτρο.
-Baba


Η προσφορά υπηρεσίας εκφράζει τη Θεία Φύση, που βρίσκεται κρυμμένη μέσα στον άνθρωπο. Ανοίγει την καρδιά του ανθρώπου. Καταστρέφει τη στενοκεφαλιά και δίνει μεγάλη χαρά. Οι κακές ιδιότητες και οι έμφυτες τάσεις και παρορμήσεις, που έχουμε μέσα μας, απωθούνται με την προσφορά υπηρεσίας
-Baba


Οι πράξεις που κάνουμε αποκαλύπτουν τα κίνητρά μας, τα κίνητρά μας διαμορφώνουν τις συνήθειές μας, οι συνήθειές μας καθορίζουν το χαρακτήρα μας και ο χαρακτήρας μας προσδιορίζει τον προορισμό μας.
-Baba


Να κάνετε εποικοδομητικές σκέψεις. Τα λόγια σας να παρηγορούν και οι πράξεις σας να εκφράζουν συμπόνια.
-Baba


Το ανθρώπινο σώμα λάμπει αν ο χαρακτήρας είναι εξευγενισμένος. Η σωματική χάρη και ελκυστικότητα διατηρείται με υπηρεσία προς τον άνθρωπο και λατρεία προς τον Θεό.
-Baba


Όταν η καρδιά είναι γεμάτη από καλές σκέψεις και καλά συναισθήματα, τότε όλα όσα παράγονται από τις αισθήσεις – τα λόγια που λέτε, οι εικόνες που βλέπετε και τα έργα που κάνετε – θα είναι αγνά.
-Baba


Ο βαθύς και σταθερός στοχασμός πάνω στη δόξα του Θεού βοηθάει για να περάσουμε πέρα από το σώμα μας και το νου.
-Baba


Ακριβώς όπως ο αέρας ή το νερό παίρνει τη μορφή του δοχείου μέσα στο οποίο φυλάσσεται, έτσι και ο Θεός παίρνει τη μορφή στην οποία Τον λατρεύει ο αφοσιωμένος πιστός Του. Όλες οι μορφές είναι δικές Του.
-Baba


Η αφιέρωση των πάντων στον Κύριο εξασφαλίζει την επιτυχία, εξαγνίζει την εσωτερική όραση και παρέχει διαρκή χαρά.
-Baba


Αν κερδίσετε τη Χάρη του Θεού, τότε μπορείτε να αναιρέσετε τις αναπότρεπτες επιπτώσεις εναντίον σας από τη λειτουργία του πεπρωμένου σας.
-Baba


Να καλλιεργήσετε την καρδιά σας ώστε να αποδώσει τη μεγάλη συγκομιδή της Αλήθειας, της Θείας Δικαιοσύνης, της Ειρήνης και της Αγάπης.
-Baba


Κάθε ανθρώπινο ον είναι σπινθήρας της Θεϊκής Φύσης.
-Baba


Η Θεία Φύση είναι ο Σκηνοθέτης του θεατρικού έργου. Επίσης, είναι ο ηθοποιός. Ο Κύριος είναι τόσο εκείνος που αγαπά όσο και ο αγαπημένος. Να υπηρετείτε με Αγάπη τους πάντες.
-Baba


Μόνο η αγνότητα προσελκύει τη Θεία Φύση. Αν τα ρινίσματα του σιδήρου σκουριάσουν, τότε ακόμη και ο πιο δυνατός μαγνήτης δε θα μπορέσει να τα ελκύσει.
-Baba


Ο Θεός είναι μαζί σας, πάνω από εσάς, κάτω από εσάς, πλάι σας και γύρω σας. Συντονισθείτε μαζί Του στρέφοντας τον νου σας προς τον εσωτερικό κόσμο σας ώστε να βιώσετε την παρουσία Του.
-Baba


Να περιορίσετε στο ελάχιστο την τάση σας να ανακαλύπτετε ή να σχολιάζετε το κακό στους άλλους, διότι ένα τέτοιο εγχείρημα θα κηλιδώσει το νου σας.
-Baba


Ο Κύριος αγαπά κάθε πλάσμα, που η καρδιά του είναι πλημμυρισμένη με Θεία Αγάπη (Prema).
-Baba


Η ανιδιοτελής υπηρεσία εκπηγάζει από την Αγάπη και σκορπίζει Αγάπη αφειδώλευτα.
-Baba


Οι σοφοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τα χρήματά τους, την ευφυΐα τους, τις ικανότητες και τις επιδεξιότητές τους για να βοηθήσουν τους άλλους και να τους κάνουν τη ζωή περισσότερο ευτυχισμένη.
-Baba


Να στοχαζόσαστε τον Θεό με όλη τη δύναμη της καρδιάς σας. Να υμνείτε το άγιο Όνομά Του και να εμπιστευόσαστε τον εαυτό σας απολύτως σ’ Αυτόν, ώστε έτσι να απολυτρώσει τη ζωή σας.
-Baba


Μόνο ο Θεός είναι απολύτως ανιδιοτελής ως φίλος και ως ευεργέτης.
-Baba


Η αληθινή ευτυχία εξαρτάται από την ένωση με τον Θεό.
-Baba


Η προσφορά υπηρεσίας είναι ύψιστη μορφή λατρείας και άριστη έμπρακτη μετάνοια.
-Baba


Η καρδιά σας είναι ο θρόνος της ανιδιοτελούς αγάπης. Αυτή η αγάπη πρέπει πρώτα-πρώτα να εκδηλώνεται μέσα στα σπίτια όλων σας.
-Baba


Η επιθυμία καταστρέφει την αφοσίωση, ο θυμός καταστρέφει την σοφία, η πλεονεξία καταστρέφει την εργασία – συνεπώς αυτές οι κακές ιδιότητες πρέπει να θυσιαστούν.
-Baba


Να κατανοήσετε την αλήθεια ότι όλη η πνευματική γλυκύτητα βρίσκεται μέσα σας. Κατευθύνετε προς τα μέσα την ευφυΐα σας και γεμίζοντας τη νόησή σας με αγάπη θα ανακαλύψετε εκεί τη γλυκύτητα που ενυπάρχει.
-Baba


Πρέπει να καλλιεργήσετε την καρδιά σας για να πάρετε τη συγκομιδή της Αλήθειας, της Δικαιοσύνης, της Ειρήνης και της Αγάπης.
-Baba


Μόνο όταν η επιδίωξη της υλικής ευημερίας και των επιθυμιών βασίζεται στην Θεία Δικαιοσύνη, μόνο τότε ο άνθρωπος απολαμβάνει την γνήσια ευτυχία.
-Baba


Πρέπει πιο συχνά να κλείνετε το στόμα σας και να ανοίγετε την καρδιά σας. Αυτός είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να βιώσετε την Θεϊκή ευδαιμονία.
-Baba


Οι συνήθειες διαμορφώνουν τον χαρακτήρα σας και ο χαρακτήρας σας καθορίζει το πεπρωμένο σας.
-Baba


Να αγωνιζόσαστε για να κερδίσετε τη Χάρη του Κυρίου τηρώντας πειθαρχικά τους κανόνες που πάρα πολύ επιθυμώ να εφαρμόζετε.
-Baba


Η αδιάκοπη ανάμνηση του Αγίου Ονόματος του Κυρίου (namasmarana) είναι το μυστικό για την απελευθέρωση από τα δεσμά.
-Baba


Το αποτύπωμα της σφραγίδας που φανερώνει τη γνησιότητα της αγάπης είναι η ανιδιοτελής θυσία.
-Baba


Η αληθινή ευτυχία βρίσκεται μέσα σας.
-Baba


Πρέπει να καλωσορίζετε τις δοκιμασίες, διότι αυτό σας δίνει αυτοπεποίθηση και εξασφαλίζει την προαγωγή σας.
-Baba


Πρωταρχικός σκοπός του ανθρώπου είναι να αναγνωρίσει τη Θεία Φύση του, η οποία βρίσκεται μέσα του έμφυτη, και να λυτρώσει τη ζωή του χρησιμοποιώντας αυτή την επίγνωση.
-Baba


Ο καλός μαθητής είναι η προσφορά που κάνει στο έθνος ο καλός δάσκαλος.
-Baba


Όταν η καδιά σας είναι γεμάτη από καλές σκέψεις και καλά συναισθήματα, τότε όλα όσα παράγονται από τις αισθήσεις σας θα είναι καλά – τα λόγια που λέτε, οι εικόνες που βλέπετε και οι πράξεις που κάνετε.
-Baba


Το καθήκον είναι Θεός, η Εργασία είναι λατρεία. Να θεωρείτε όλες τις πράξεις σας ως λατρεία, την οποία προσφέρετε στον Θεό. Ό,τι και αν συμβαίνει να το δεχόσαστε περιχαρείς ως έργο των χειρών του Κυρίου, ως σημείο και ένδειξη της συμπόνιας Του.
-Baba


Ορθή Συμπεριφορά είναι οι κανόνες που ορίζουν την ευλογημένη ζωή του ανθρώπου – είναι Αρετή, Καλή Συμπεριφορά και Καλές συνήθειες.
-Baba


Η αγνή Αγάπη δεν υποκύπτει στις δυνάμεις της φθόνου και του μίσους, όσο ισχυρές κι αν είναι οι δυνάμεις αυτές.
-Baba


Οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται τον Θεό σύμφωνα με τη δική τους φύση.
-Baba


Να κάνετε τα πάντα ως ιερή αφιέρωση προς τον Κύριο, ως έργο που το κατευθύνει ο Ίδιος, ως προσφορά για χάρη των παιδιών Του ή για τη λατρεία σας προς Αυτόν.
-Baba


Ίσως εσείς δεν Με βλέπετε, αλλά Εγώ είμαι το φως που σας κάνει να βλέπετε.
-Baba


Να επαναλαμβάνετε διαρκώς το όνομα του Θεού, για να σας συνοδεύει, να σας οδηγεί και να σας προστατεύει σε όλη τη διάρκεια των κοπιαστικών ωρών της δουλειάς σας.
-Baba


Όταν ο άνθρωπος εφαρμόζει με μεγάλη πίστη όσα ορίζει η θρησκεία του, δεν θα υπάρχει μίσος στον κόσμο, διότι όλες οι θρησκείες έχουν οικοδομηθεί πάνω στη συμπαντική αγάπη.
-Baba


Εκείνο που δε μπορούν τα μάτια μας να δουν, αλλά δίνει στα μάτια μας τη δύναμη να βλέπουν – «Εκείνο» είναι ο Θεός.
-Baba


Να φροντίζετε να έχετε πάντοτε λαμπερό το όνομα του Κυρίου στη γλώσσα σας και στο νου σας, και τούτο θα τηρεί υπό έλεγχο τις φαιδρότητες (γελοιότητες) του νου.
-Baba


Όταν ο νους είναι αγνός, ανιδιοτελής και ακλόνητος, τότε ο Θεός εμφανίζεται Πάναγνος και με την συνολική Του πληρότητα.
-Baba


Η αφοσίωση εξασφαλίζει επιτυχία, εξαγνίζει την εσωτερική όραση, και παρέχει παντοτινή αγαλλίαση.
-Baba


Η ευημερία ή η έλλειψη ευημερίας στον κόσμο εξαρτάται από τον χαρακτήρα των νέων – ανδρών και γυναικών.
-Baba


Είμαστε ανίσχυροι μπροστά στο Χρόνο. Ωστόσο, κάνοντας σοφή χρήση του Χρόνου, μπορούμε να κερδίσουμε και να πλησιάσουμε τον Δημιουργό, Ρυθμιστή και Σκηνοθέτη του Χρόνου.
-Baba


Φροντίστε να κλείσετε το στόμα σας και να ανοίξετε την καρδιά σας. Έτσι, ασφαλώς θα βιώσετε την Θεία Υπέρτατη Ευδαιμονία.
-Baba


Να θεωρείτε όλες τις πράξεις σας ως λατρεία. Το καθήκον είναι Θεός, η εργασία είναι λατρεία. Καθετί που συμβαίνει να το δεχόσαστε με χαρά ως έργο που κάνουν τα χέρια του Θεού, ως σημείο που φανερώνει τη συμπόνια Του.
-Baba


Μην ξεχνάτε ποτέ τούτα τα λόγια: «Μην εμπιστεύεσαι τον Κόσμο. Μη λησμονείς τον Θεό. Μη φοβάσαι τον Θάνατο».
-Baba


Αν στην καρδιά σας έχετε την αρετή της θείας δικαιοσύνης, δηλαδή την ηθική και ενάρετη συμπεριφορά, τότε ο χαρακτήρας σας θα είναι ωραίος. Αν ο χαρακτήρας σας είναι ωραίος, τότε στο σπίτι σα θα βασιλεύει η αρμονία.
-Baba


Είσαστε σπινθήρας της Θείας Φύσης και πρέπει να εκδηλώνετε την Θεία Φύση σε κάθε σας δραστηριότητα.
-Baba


Όταν συλλογιζόσαστε σταθερά τη δόξα του Θεού, αυτό σας βοηθάει για να προχωρήσετε πιο πέρα από το σώμα σας και από το νου σας.
-Baba


Αν επιθυμείτε να βιώσετε την εμπειρία της απόλυτης ενότητας των πάντων στο ένα, πρέπει να δείτε το κοσμικό σύμπαν μέσα από το γυαλί της πνευματικής ενότητας.
-Baba


Προκειμένου να αναζωογονήσετε την αγάπη και την συμπόνια σας, πρέπει να εκμηδενίσετε την ζήλια και τον εγωισμό και να εξαγνίσετε την καρδιά σας.
-Baba


Η προσφορά υπηρεσίας διευρύνει την διορατικότητά σας, αυξάνει την επίγνωσή σας και δίνει βάθος στη συμπόνια σας.
-Baba


Όταν οι άνθρωποι εφαρμόζουν ως λατρεία τους τη Θεία Δικαιοσύνη και την Ειρήνη, τότε θα υπάρχει στον κόσμο γνήσια ευημερία και ευτυχία.
-Baba


Ακριβώς όπως το νερό κάτω από την επιφάνεια του εδάφους αποτελεί το μέσο για τη συντήρηση όλων των δένδρων, έτσι και ο Θεός αποτελεί τη θεμελιώδη πηγή που παρέχει κάθε ευδαιμονία σε όλα τα όντα.
-Baba


Αν στηριζόσαστε στην Αλήθεια με απόλυτη προσήλωση, τότε οφείλετε να κάνετε την Δικαιοσύνη, την Αγάπη και την Μη Βία, οδοδείκτες που δείχνουν την ορθή πορεία σας στη ζωή.
-Baba


Να ακολουθείτε τη συμπεριφορά του ανθρώπου, ο οποίος προσφέρει κάθε πράξη του στα Πόδια του Θεού σαν το λουλούδι που αφιερώνεται σε λατρεία.
-Baba


Όταν εφαρμόζουμε στη ζωή μας την Ορθή Συμπεριφορά, τότε, την ίδια στιγμή που το κάνουμε, φανερώνεται ο Θεός, που βρίσκεται μέσα μας.
-Baba


Ακριβώς όπως η φωτιά χρειάζεται ως ότου το ρύζι μαγειρευτεί, έτσι και οι πνευματικές ασκήσεις χρειάζονται ως ότου συνειδητοποιήσετε την έμφυτη Θεία φύση σας.
-Baba


Εγώ – θέλω – ειρήνη. Το «εγώ» είναι εγωισμός, το «θέλω» είναι επιθυμία. Αφαιρέσετε τον εγωισμό και την επιθυμία και έτσι έχετε ειρήνη.
-Baba


Όταν προκαλούμε κακό στους άλλους, εκδηλώνουμε ζωώδη συμπεριφορά. Πραγματικό αμάρτημα είναι να θεωρεί ο άνθρωπος ως πολλαπλό και ποικίλο αυτό που πνευματικά είναι ένα και ενιαίο.
-Baba


Ποτέ να μη νοιώθετε καταπτοημένοι όταν λυγίζετε κάτω από το βάρος των δυσκολιών. Ποτέ ο Θεός δεν θα σας υποβάλει σε δοκιμασίες που δεν έχετε τη δύναμη να τις υποφέρετε.
-Baba


H άγνοια, η πίστη που αμφιταλαντεύεται, η αντιφατικότητα και ο εγωισμός - αμαυρώνουν την φύση του ανθρώπου. Του αρπάζουν ακόμη και την ελάχιστη ειρήνη που διαθέτει.
-Baba


Ο θυμός, η ζήλεια και το μίσος βλάπτουν περισσότερο όσους τρέφουν και καλλιεργούν αυτά τα κακά συναισθήματα από όσο βλάπτουν εκείνους εναντίον των οποίων στρέφονται.
-Baba


Η καρδιά σας μοιάζει με μεγάλο δοχείο. Γεμίστε το με τις αρετές της Αλήθειας, της Αγάπης και της Αυτοθυσίας.
-Baba


Να πιστεύετε ότι ο Θεός κατοικεί μέσα σε όλα τα όντα. Να μιλάτε λέγοντας λόγια, που σκορπίζουν καλοσύνη, αλήθεια και ομορφιά.
-Baba


Όταν κόβετε λαχανικά για να τα μαγειρέψετε, να κάνετε τη σκέψη και να θυμόσαστε ότι κόβετε τις επιθυμίες σας και το εγώ σας με το μαχαίρι της ανώτερης γνώσης και της σοφίας.
-Baba


Η καλή συμπεριφορά σας είναι ο αληθινός πλούτος σας.
-Baba


Η αφοσίωση στην πραγματικότητα σημαίνει να εγκαταστήσουμε στην καρδιά μας την Θεία Φύση και να απολαύσουμε την ευδαιμονία από αυτή την εμπειρία.
-Baba


Σε κάθε περίσταση, πλημμυρίστε το νου σας με καλές σκέψεις και τότε η ζωή σας θα καθαγιασθεί.
-Baba


Να μην τρέφετε καμιά επιθυμία, προκειμένου να την υποβάλετε στον Θεό. Κι αυτό γιατί ό,τι κι αν κάνει για εσάς ο Θεός, όπως κι αν σας μεταχειρίζεται, αυτό είναι το καλύτερο δώρο που θέλει να σας προσφέρει!
-Baba


Όταν ο Θεός είναι ευχαριστημένος μαζί σας, τότε ολόκληρος ο κόσμος θα είναι ευχαριστημένος μαζί σας. Συνεπώς, να φροντίσετε ώστε όλες οι προσπάθειές σας να είναι ευάρεστες στον Θεό.
-Baba


Δεν υπάρχει κανένα πιο σπουδαίο παράδειγμα Ανιδιοτελούς αγάπης από τη Φύση.
-Baba


Η αφοσίωση προς τον Θεό θα σας χαρίσει θεϊκή ευδαιμονία, υλική ευημερία και ειρήνη.
-Baba


Η αρετή είναι το κατεξοχήν γνώρισμα που χαρακτηρίζει τον μορφωμένο άνθρωπο.
-Baba


Ο Θεός είναι ο μόνος που δίνει τη ζωή, είναι ο φύλακας της ζωής και ο προορισμός κάθε πλάσματος.
-Baba


Τρία πράγματα να θυμόσαστε και να τα κρατάτε πάντα στο νου σας: Να μην έχετε εμπιστοσύνη στον κόσμο. Ποτέ να μην ξεχνάτε τον Θεό. Να μην αντιμετωπίζετε με φόβο τον Θάνατο.
-Baba


Η παράδοση στον Κύριο του καρπού κάθε πράξης σας είναι αληθινή θυσία.
-Baba


Να υποβάλετε τον εαυτό σας στο σφυροκόπημα της πνευματικής πειθαρχίας και στη σμίλευση των εναλλαγών του πόνου και της ευχαρίστησης, ώστε να αποκτήσετε τη Θεία Φύση.
-Baba


Χέρια που βοηθούν είναι πιο άγια από χείλη που προσεύχονται.
-Baba


Το πνεύμα της αυτοθυσίας είναι η σφραγίδα που βεβαιώνει τη γνησιότητα της αληθινής παιδείας.
-Baba


Η καθολική απαλλαγή από την προσκόλληση είναι απελευθέρωση. Η προσκόλληση οδηγεί σε βάσανα και ταλαιπωρίες. Συνεπώς, το πρώτο και κύριο πράγμα, που πρέπει να κάνετε, είναι να απαλλαγείτε από τις προσκολλήσεις.
-Baba


Οι ενάρετες πράξεις και ο έλεγχος των αισθήσεων του ανθρώπου είναι ουσιαστικές προϋποθέσεις για την καλλιέργεια συμπαντικής αγάπης και καλοσύνης.
-Baba


Η αγάπη δεν παραδίνεται στις δυνάμεις του φθόνου και του μίσους όσο ισχυρά και αν είναι τα πάθη αυτά.
-Baba


Είσαστε σπινθήρας της Θείας Φύσης και οφείλετε να εκδηλώνετε την Θεία Φύση σε κάθε δραστηριότητά σας.
-Baba


Να μη σπαταλάτε τα χρήματα, μην αφήνετε το χρόνο να πηγαίνει χαμένος, μη σπαταλάτε την τροφή και μη σπαταλάτε ενέργεια.
-Baba


Καμιά αρετή του ανθρώπου δεν μπορεί να αναπτυχθεί, χωρίς να καλλιεργείται η αφοσίωση προς τον Θεό.
-Baba


Η πραγμάτωση του Θεού είναι η επιδίωξη της ανθρώπινης ζωής και το πεπρωμένο της.
-Baba


Η φυσική γνώση, δηλαδή η γνώση του εξωτερικού κόσμου, είναι αρνητική, ενώ η πνευματική γνώση είναι θετική. Η ανθρώπινη φύση ανθίζει, ακμάζει και αναδεικνύεται όταν το θετικό αναμιγνύεται με το αρνητικό.
-Baba


Αληθινός άνθρωπος είναι εκείνος που διαθέτει τις ανώτερες ευγενείς ιδιότητες της προσήλωσης στην αλήθεια, στην εκτέλεση του καθήκοντος, στην αφοσίωση και στην πειθαρχία.
-Baba


Όταν αγνοείτε τα ελαττώματά σας και μεγεθύνετε τα λάθη των άλλων, ασκείτε βία.
-Baba


Το κριτήριο με το οποίο αξιολογείται η αρετή σας είναι η προθυμία σας να υποβαλλόσαστε σε θυσία, και να αναπτύσσετε την απαλλαγή σας από τις προσκολλήσεις.
-Baba


Να έχετε το όνομα και τη μορφή του Θεού ως Σύντροφό σας, Οδηγό σας και Φύλακά σας κατά τη διάρκεια της κοπιαστικής εργασίας σας.
-Baba


Ο νους, που έχει επικεντρωθεί στην πλήρη επίγνωση του Ενός, είναι σαν τον βράχο. Δεν επηρεάζεται από τις αμφιβολίες, παραμένει ακλόνητος και είναι ασφαλής.
-Baba


Όταν εφαρμόζουμε στη ζωή μας την Ορθή Συμπεριφορά (δηλαδή τη θεία δικαιοσύνη), τότε, την ίδια στιγμή που το κάνουμε, εκδηλώνεται και αποκαλύπτεται ο Θεός που βρίσκεται μέσα μας.
-Baba


Όταν αναγνωρίζετε τα σφάλματά σας, τότε αρχίζετε να κατανοείτε τους τρόπους με τους οποίους ενεργεί ο Θεός.
-Baba


Η αληθινή παιδεία καλλιεργεί και αναπτύσσει μέσα σας την αγάπη προς τον συνάνθρωπο και σας παρακινεί να υπηρετήσετε το κοινωνικό σύνολο.
-Baba


Ακριβώς όπως η θρεπτική και υγιεινή τροφή δίνει στο σώμα υγεία και δύναμη, έτσι και η προσευχή εξαγνίζει το νου σας και ενδυναμώνει το πνεύμα σας.
-Baba


Η ταπεινότητα μπορεί να οικοδομηθεί μόνο στα θεμέλια της φιλανθρωπίας, δηλαδή στην απαλλαγή από την προσκόλληση.
-Baba


Η αληθινή αγάπη είναι αγνή, είναι απαλλαγμένη από υπεροψία, είναι γεμάτη ευδαιμονία.
-Baba


Κάθε πράξη πρέπει να εξετάζεται προσεκτικά πριν από την πραγματοποίησή της ως προς το αν θα οδηγήσει σε καλά ή σε κακά αποτέλεσματα.
-Baba


Ο πρωταρχικός σκοπός κάθε ανθρώπινου όντος είναι να συνειδητοποιήσει την Θεία Φύση που βρίσκεται μέσα του.
-Baba


Η προσφορά υπηρεσίας και η Αγάπη είναι ισχυρά εργαλεία για τη μεταμόρφωση της ανθρώπινης φύσης σε Θεία Φύση.
-Baba


Όταν η καρδιά είναι γεμάτη με καλές σκέψεις και καλά συναισθήματα, όλα όσα παράγουν οι αισθήσεις – τα λόγια που λέτε, οι εικόνες που βλέπετε, οι πράξεις που κάνετε – όλα θα είναι αγνά.
-Baba


Όλοι σας είσαστε πολυτελείς κασετίνες που περιέχουν Θεία Αγάπη. Μοιραστείτε, σκορπίστε παντού, και εκφράστε αυτή την αγάπη, στα έργα σας με τα οποία προσφέρετε υπηρεσία, στο λόγια σας με τα οποία εκδηλώνετε τη συμπάθειά σας και στις πράξεις της συμπόνιας σας.
-Baba


Η συμπόνια και η θυσία ας είναι τα δυο μάτια σας. Η απόλυτη έλλειψη εγωισμού ας είναι η αναπνοή σας, και η αγάπη ας είναι η γλώσσα σας.
-Baba


Η συμπόνια πιστοποιεί την υψηλή ποιότητα και τη γνησιότητα της αφοσίωσης.
-Baba


Όταν η πνευματική πειθαρχία οδηγεί σε εσωτερικό εξαγνισμό, τότε βιώνετε την ένωση με το Θείο.
-Baba


Η φήμη μπορεί να αποκτηθεί μέσα σε μια στιγμή. Ο χαρακτήρας, όμως, διαμορφώνεται στη διάρκεια μιας ολόκληρης ζωής.
-Baba


Ο σκοπός στον οποίο η σύγχρονη νεολαία πρέπει να δώσει προτεραιότητα είναι να σπείρει τους σπόρους της αγάπης, να φροντίσει να μεγαλώσει το φυτό της ανεκτικότητας και να μοιράσει στον κόσμο τους καρπούς της ειρήνης προσφέροντας υπηρεσία με αφοσίωση.
-Baba


Πλημμυρίστε την καρδιά σας με το φως της αγάπης ώστε οι κακές σας ιδιότητες του μίσους, της πλεονεξίας και της υπεροψίας να μη βρίσκουν πια τόπο εκεί μέσα.
-Baba


Η κατάσταση, κατά την οποία ο νους σας ενώνεται με την διάνοια, ονομάζεται ελευθερία, η οποία επίσης είναι γνωστή και ως απελευθέρωση (Moksha).
-Baba


Να ελέγχετε όλες τις σκέψεις σας, τα λόγια σας και τις πράξεις σας χρησιμοποιώντας ως λυδία λίθο το εξής ερώτημα: «Θα επιδοκίμαζε ο Θεός, τούτες τις σκέψεις μου, τα λόγια μου και τις πράξεις μου;
-Baba


Μια καρδιά που είναι γεμάτη από Θεϊκή αγάπη, δεν μπορεί ποτέ να φιλοξενήσει οποιαδήποτε σκέψη βίας.
-Baba


Να πλημμυρίσετε την καρδιά σας με το φως της αγάπης, ώστε οι κακίες του μίσους, της πλεονεξίας και της αλαζονείας να μη βρίσκουν πια θέση εκεί μέσα.
-Baba


Όταν ο Θεός είναι ευχαριστημένος μαζί σας, τότε ολόκληρος ο κόσμος θα είναι ευχαριστημένος μαζί σας. Συνεπώς, φροντίσετε ώστε όλα τα έργα σας να ευαρεστούν τον Θεό.
-Baba


Αληθινό ανθρώπινο πλάσμα είναι εκείνος ο άνθρωπος, που είναι πλημμυρισμένος από αγνή και ανιδιοτελή αγάπη!
-Baba


Να συμπεριφέρεστε προσφέροντας πάντοτε κάθε πράξη σας στα πόδια του Θεού, όπως προσφέρετε στη λατρεία ένα λουλούδι.
-Baba


Στρέψετε την όρασή σας προς τα μέσα, προκειμένου να συνειδητοποιήσετε την πραγματικότητα της Θείας Φύσης. Ο διαλογισμός και ο στοχασμός είναι ασκήσεις πνευματικής πειθαρχίας πολύ αναγκαίες. Σιωπή είναι η φύση του συνειδητοποιημένου ανθρώπου.
-Baba


Την ημέρα που θα ξεριζώσετε τον εγωισμό από μέσα σας, στην καρδιά σας θα ανθοβολήσει ο Θεός.
-Baba


Να συμπεριφερόσαστε σαν τη γλώσσα! Κινείται και περιφέρεται ανάμεσα σε πολλά δόντια, προσεκτικά, με αυτοπεποίθηση και με θάρρος εκτελώντας τα έργα της, χωρίς να δέχεται δαγκωνιές
-Baba


Ένα κομμάτι σίδερο μετατρέπεται σε σκουριά όταν επιδιώκει τη συντροφιά με το χώμα. Το ίδιο κομμάτι σίδερο πυρακτώνεται και γίνεται στερεή θεμελίωση όταν χαίρεται τη συντροφιά της φωτιάς.
-Baba


Να μη μισείτε ούτε να κοροϊδεύετε οποιαδήποτε θρησκεία. Να μην έχετε οποιεσδήποτε διαφορές ισχυριζόμενοι ότι η θρησκεία σας είναι καλύτερη. Να είσαστε ίδιοι προς όλους.
-Baba


Όταν ο νους γεμίζει με καλές σκέψεις, όπως είναι η αλήθεια, η αγάπη, η ανεκτικότητα και η συμπόνια, τότε η ζωή του ανθρώπου θα είναι γεμάτη από ειρήνη και γαλήνη.
-Baba


Χρησιμοποιώντας την προσευχή και τον στοχασμό για τον Θεό, θα μπορέσετε να ελέγξετε τις ιδιότητες του κακού που βρίσκονται μέσα σας.
-Baba


O Θεός βρίσκεται εκεί που υπάρχει Αγάπη! Αγάπη που εκφράζεται σαν συμπόνια, σαν ελεημοσύνη, σαν κατανόηση, σαν στοργή, σαν αυτοθυσία.
-Baba


Είσαστε ένα μικρό θραύσμα που έχει αποσπασθεί από την Θεία Φύση. Αυτή είναι η μέγιστη αλήθεια την οποία ο καθένας σας οφείλει να συνειδητοποιήσει πλήρως.
-Baba


Η πειθαρχία σας εξασκεί ώστε να αντέχετε την απογοήτευση. Κάθε ρόδο έχει και το αγκάθι του.
-Baba


Η ταπεινότητα μπορεί να οικοδομηθεί πάνω στα θεμέλια της αγαθοεργίας και της μη προσκόλλησης.
-Baba


Ο άνθρωπος πρέπει να κλείνει το στόμα του και να έχει ανοιχτή την καρδιά του. Τότε θα ζει έντονα και συνειδητά τη θεία ευδαιμονία.
-Baba


Η καλή συμπεριφορά σας είναι ο μόνος αληθινός πλούτος σας.
-Baba


Είμαστε ανίσχυροι μπροστά στο Χρόνο, αλλά Εκείνον, που δημιούργησε το Χρόνο και κατευθύνει τα πάντα, μπορούμε να Τον κερδίσουμε και να βρεθούμε κοντά Του κάνοντας σοφή χρήση του Χρόνου.
-Baba


Ο σταθερός και βαθύς στοχασμός της δόξας του Θεού βοηθάει για την μετατροπή του σώματος, του νου και του πνεύματος.
-Baba


Η ευτυχία του ανθρώπου βρίσκεται στην ένωσή του με τον Θεό.
-Baba


Η καρδιά σας είναι ο θρόνος της ανιδιοτελούς αγάπης. Αυτή την αγάπη, ως πρώτο ξεκίνημά της, πρέπει να την εκδηλώσετε μέσα σε όλα τα σπίτια σας.
-Baba


Όπως χρειάζεται η φωτιά ως ότου μαγειρευτεί το ρύζι, έτσι επίσης χρειάζονται και οι πνευματικές ασκήσεις ως ότου συνειδητοποιήσετε την Θεία Φύση που είναι έμφυτη μέσα σας.
-Baba


Κατορθώσετε να επιβληθείτε (να κυριαρχήσετε) στη γλώσσα σας και τότε θα κατορθώσετε να επιβληθείτε στον κόσμο.
-Baba


Η ανιδιοτελής προσφορά υπηρεσίας φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά τον ένα στον άλλο και συμβάλλει στην ανάπτυξη της αγάπης και της φιλίας μεταξύ τους.
-Baba


Ούτε τα πλούτη ούτε η πολυμάθεια μπορούν να σας φέρουν την ευτυχία. Μόνο η Αγάπη του Θεού σας δίνει ευτυχία, αυτή απονέμει ανεξάντλητη ευδαιμονία και σας χαρίζει αμέτρητη δύναμη.
-Baba


Το καθήκον σας από σήμερα και στο εξής είναι να καλλιεργείτε την αληθινή και αμόλυντη αγάπη. Με την αγάπη του Θεού μπορείτε να εξασφαλίσετε τα πάντα.
-Baba


Ποτέ να μη νοιώθετε καταπτοημένοι όταν φορτωνόσαστε με πολλές δυσκολίες. Ο Θεός ποτέ δεν θα επιτρέψει να σας επιβάλλουν δοκιμασίες που θα σας είναι αδύνατο να σηκώσετε.
-Baba


Το πνευματικό μονοπάτι είναι το μονοπάτι της απαλλαγής από την προσκόλληση, του ελέγχου των αισθήσεων και της αυστηρής εξάσκησης του νου.
-Baba


Το κυνήγι των ηδονών, στην αρχή δίνει καρπούς σαν το νέκταρ, αλλά στο τέλος το νέκταρ γίνεται δηλητήριο.
-Baba


Μόνο ο Θεός είναι πάντοτε απολύτως ανιδιοτελής ως φίλος και ως ευεργέτης.
-Baba


Η καρδιά σας είναι ένα μεγάλο δοχείο. Γεμίστε το πλουσιοπάροχα με τις αρετές της Αλήθειας, της Αγάπης και της Αυτοθυσίας.
-Baba


Η αληθινή αυτοθυσία έγκειται στο να μοιραζόμαστε με τους άλλους τον πλούτο μας, τη δύναμή μας και τις καλές μας ιδιότητες, που απορρέουν από την κοινωνία.
-Baba


Ο πιο εύκολος και πιο αποδοτικός τρόπος για να διατηρήσετε τον εαυτό σας ελεύθερο από σκόνη και σκουριά είναι να αποφεύγετε τη φθορά συμμετέχοντας σε καλή συναναστροφή.
-Baba


Όπως η φωτιά χρειάζεται ως ότου το ρύζι μαγειρευτεί, έτσι και οι καθιερωμένες πνευματικές πρακτικές χρειάζονται ως ότου συνειδητοποιήσετε τη Θεία Φύση που βρίσκεται μέσα σας έμφυτη.
-Baba


Τα υψηλής ευγένειας συναισθήματα της μητέρας αντανακλώνται στα παιδιά τους, τα οποία γίνονται ενάρετα, έξυπνα, φτάνουν σε εξαίρετες και διακεκριμένες θέσεις και αποκτούν καλό όνομα και καλή φήμη.
-Baba


Εξαγνίσετε το νου αφήνοντάς τον να λιμοκτονήσει χωρίς την κακή τροφή που κυνηγάει, δηλαδή αποκόψτε τον από τις υλικές ηδονές και χορηγήστε του θρεπτική τροφή, δηλαδή Θεϊκό στοχασμό.
-Baba


Προκειμένου να διδάξετε τις ανθρώπινες αξίες, οι οποίες μοιάζουν με πολύτιμα πετράδια, χρειαζόσαστε ικανούς και αφοσιωμένους δασκάλους, που οι ίδιοι εφαρμόζουν στην ζωή τους τις αξίες αυτές.
-Baba


Όταν το δόντι σας τυχαία δαγκώνει τη γλώσσα σας, θυμώνετε και σπάτε το δόντι που σας πλήγωσε τόσο; Όχι! Διότι τα δόντια σας και η γλώσσα σας είναι δικά σας. Κατά παρόμοιο τρόπο, τόσο εκείνος που σας πληγώνει όσο και εσείς, είσαστε μέλη του ίδιου σώματος που ονομάζεται Θεός.
-Baba


Πράξεις που γίνονται με αγνότητα σκέψης, λόγου και έργου είναι πράξεις Ορθής Συμπεριφοράς.
-Baba


Πραγματική αφοσίωση είναι να θεωρούμε το σύμπαν ως εκδήλωση του Θεού και ως τέτοια εκδήλωση να το βιώνουμε.
-Baba


Πρέπει να αντιληφθείτε ότι ολόκληρη η γλυκύτητα βρίσκεται μέσα σας. Κατευθύνετε τη νοημοσύνη σας προς τον εσωτερικό κόσμο σας και ανακαλύψετε εκεί την εσωτερική γλυκύτητα γεμίζοντας την διάνοιά σας με αγάπη.
-Baba


Η αληθινή αυτοθυσία συνίσταται στο να μοιραζόμαστε με τους άλλους τον πλούτο μας, την δύναμή μας και τις καλές μας ιδιότητες, που αποκομίζουμε από την κοινωνία.
-Baba


Όταν κόβετε λαχανικά για να τα μαγειρέψετε, να θυμόσαστε ότι κόβετε τις επιθυμίες και το εγώ σας χρησιμοποιώντας το μαχαίρι της γνώσης και της σοφίας.
-Baba


Για να αποκτήσετε εμπειρία της εγγύτητάς σας προς την Θεία Φύση, ο πιο εύκολος τρόπος είναι να επαναλαμβάνετε συνεχώς το Άγιο Όνομα του Θεού.
-Baba


Η ασθένεια της προσκόλλησης στα εγκόσμια υλικά αντικείμενα μπορεί να θεραπευθεί μόνο με το φάρμακο της προσήλωσης στον Θεό, που καλλιεργείται με την διαρκή προσευχή και τον στοχασμό του Θεού.
-Baba


Να μην καλλιεργείτε επιθυμίες που θα ζητάτε από τον Θεό να τις ικανοποιήσει, διότι, οτιδήποτε κάνει για εσάς, με οποιονδήποτε τρόπο και αν σας μεταχειρίζεται, αυτό είναι το καλύτερο δώρο που θέλει να σας προσφέρει!
-Baba


Ο ειρηνικός νους είναι η κατοικία της αγάπης.
-Baba


Σκοπός της γνώσης είναι η αγάπη. Σκοπός της παιδείας είναι η διαμόρφωση χαρακτήρα.
-Baba


Να κατανοήσετε την αλήθεια ότι η πνευματική γλυκύτητα όλη βρίσκεται μέσα σας. Κατευθύνετε προς τα μέσα την ευφυΐα σας και γεμίζοντας τη νόησή σας με αγάπη θα ανακαλύψετε εκεί τη γλυκύτητα που ενυπάρχει.
-Baba


Ο αδιάκοπος και επίμονος στοχασμός πάνω στη δόξα του Θεού βοηθάει να μεταλλάξουμε το σώμα, τον νου και το πνεύμα.
-Baba


Όταν ο νους πλημμυρίζει από καλές σκέψεις, όπως είναι η αλήθεια, η αγάπη, η ανεκτικότητα και η συμπόνια, τότε η ζωή του ανθρώπου πλημμυρίζει από ειρήνη και ηρεμία.
-Baba


Αν γλιστρήσει το πόδι σας, θα έχετε κάταγμα. Αν γλιστρήσει η γλώσσα σας, θα προκαλέσετε κάταγμα στην πίστη ή τη χαρά κάποιου άλλου. Αυτό το κάταγμα είναι αδύνατο να γιατρευτεί. Αυτό το τραύμα θα πυορροεί και θα πονάει για πάντα.
-Baba


Πνευματική καλλιέργεια σημαίνει εγκατάλειψη της κακής διαγωγής, της κακής συμπεριφοράς και των κακών πράξεων του ανθρώπου. Σημαίνει επίσης, καλλιέργεια καλών σκέψεων και φροντίδα για ανάπτυξη καλών συναισθημάτων, που οδηγούν σε καλές πράξεις.
-Baba


Η γλώσσα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για να λέει την αλήθεια, να ομιλεί με λόγια γλυκά και να καταναλώνει ό,τι είναι ευχάριστο και θρεπτικό για το σώμα.
-Baba


Αληθινή παιδεία είναι εκείνη που παρέχει στο άτομο τον πλούτο της ηθικής, της πνευματικότητας και του χαρακτήρα.
-Baba


Η συγχώρηση είναι πράξη πολύ σημαντική. Είναι Αλήθεια, είναι Ορθή συμπεριφορά, είναι οι ιερές Βέδες, είναι Μη-βία, είναι ευτυχία. Η συγχώρηση είναι ο ίδιος ο Ουρανός.
-Baba


Η αγνότητα προσελκύει τη Θεία Φύση. Αν τα ρινίσματα του σιδήρου έχουν σκουριάσει, ακόμη και ο πιο δυνατός μαγνήτης αδυνατεί να τα ελκύσει κοντά του.
-Baba


Η ειρήνη είναι ο πολυτιμότερος θησαυρός. Χωρίς ειρήνη η δύναμη, η εξουσία, η φήμη και η περιουσία είναι άγονα και δυσβάσταχτα επιτεύγματα.
-Baba


Όταν ο νους είναι αγνός, ανιδιοτελής και ακλόνητος, τότε η Θεία Φύση εμφανίζεται με όλη της την αγνότητα και όλη της την πληρότητα.
-Baba


Βρίσκομαι μέσα σας, σας φροντίζω, είμαι μαζί σας, είμαι επάνω από εσάς, και σας περιστοιχίζω. Πάντοτε σας καθοδηγώ και σας προφυλάσσω, όπως το βλέφαρο προφυλάσσει το μάτι!
-Baba


Η κατάθλιψη, η αμφιβολία, η αλαζονεία – αυτά είναι τα εντελώς ασυμβίβαστα για τον πνευματικό αναζητητή.
-Baba


Δεν βρίσκεται ο Θεός στο ναό ούτε σε κάποιο ανάκτορο. Βρείτε Τον στην καρδιά σας.
-Baba


Να εξουσιάζετε το νου σας, να βάζετε τάξη στη συμπεριφορά σας, να διατηρείτε την καρδιά σας ειλικρινή και αγνή, και έτσι θα κερδίσετε την χάρη του Θεού.
-Baba


Δεν υπάρχει πιο υπέροχη ιδιότητα σ’ ολόκληρο τον κόσμο από την αγάπη. Η αγάπη είναι σοφία. Είναι Δικαιοσύνη. Είναι πλούτος. Είναι αλήθεια.
-Baba


Να επιτελείτε όλες τις πράξεις σας ως ιερή προσφορά προς τον Θεό. Μην χαρακτηρίζετε ορισμένες πράξεις σας ως «έργο δικό μου» και κάποιες άλλες ως «έργο του Θεού».
-Baba


Μόνο η αγνότητα προσελκύει τη Θεία Φύση. Αν αφήσουμε τα αντικείμενα που είναι φτιαγμένα από σίδερο να σκουριάσουν, τότε ακόμη και ο πιο δυνατός μαγνήτης αδυνατεί να τα προσελκύσει.
-Baba


Ποτέ να μη νοιώθετε καταπτοημένοι όταν λυγίζετε κάτω από το βάρος των δυσκολιών. Ποτέ ο Θεός δεν θα σας επιβάλει δοκιμασίες που αδυνατείτε να σηκώσετε.
-Baba


Ο Θεός δεν είναι ούτε απόμακρος ούτε κάτι το ξεχωριστό από εσάς.
-Baba


Η αφοσίωση και η ηθική συμπεριφορά είναι σημαντικές για την εξασφάλιση φυσικής και ψυχικής υγείας. Απελευθερώνουν τον νου από την ανησυχία και τον τρέφουν με χαρά και ικανοποίηση.
-Baba


Γνώση που δεν μπαίνει σε εφαρμογή μοιάζει με τροφή που δεν αφομοιώνεται.
-Baba


Η ανεκτικότητα είναι το τρίτο μάτι σας. Είναι η αιώνια πηγή της χαράς και της ευδαιμονίας.
-Baba


Να γίνετε κύριοι του νου σας και έτσι θα γίνετε μεγαλοφυΐες.
-Baba


Κάθε δραστηριότητα είναι έργο του Θεού. Αυτός εμπνέει, Αυτός συντρέχει, Αυτός εκτελεί, Αυτός απολαμβάνει, Αυτός μένει ικανοποιημένος.
-Baba


Την πλήρη και ολοκληρωμένη ζωή του ανθρώπου την επισημαίνει η αρμονία των σκέψεων, των λόγων και των πράξεών του.
-Baba


Ο πιο καλός τρόπος για να εκφράσουμε την αγάπη μας προς τον Θεό είναι να αγαπούμε όλο τον κόσμο και να τον υπηρετούμε.
-Baba


Να μη διακρίνετε τα έργα σας σε κάποια που τα θεωρείτε «δικά σας» και σε κάποια άλλα που θεωρείτε ότι είναι «του Θεού». Όλα να τα προσφέρετε στον Θεό, ως ιερό αφιέρωμα.
-Baba


Η δημιουργία του παράδεισου και της κόλασης εξαρτάται από τη συμπεριφορά εκείνων που βρίσκονται στη ζωή.
-Baba


Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αγαπήσουμε τον Θεό είναι να τους Αγαπούμε Όλους και Όλους να τους Υπηρετούμε.
-Baba


Η χάρη του Θεού εξασφαλίζεται μόνο με την καθαγιασμένη χρήση των αισθήσεων, οι οποίες μας δωρίθηκαν από τον Θεό.
-Baba


Ο χαρακτήρας διαμορφώνεται με την αδιάκοπη πραγματοποίηση καλών πράξεων.
-Baba


Να εφαρμόζετε στη ζωή σας το λεξιλόγιο της αγάπης – να ξεμάθετε όσα μάθατε για το μίσος και την περιφρόνηση.
-Baba


Όταν αποβάλλονται και ξεπλένονται τα ζωώδη αισθήματα, τότε τα θεία αισθήματα αρχίζουν να αναβλύζουν και να κυλούν.
-Baba


Με την αγάπη σας μπορείτε να μεταμορφώσετε ακόμη και τον άνθρωπο που είναι διεφθαρμένος.
-Baba


Η καλή υγεία δεν εξαρτάται από τα καλά φάρμακα. Τα καλά λόγια που λέμε, οι καλοί τρόποι που έχουμε, οι καλές εικόνες που διακρίνουμε και οι καλές σκέψεις που κάνουμε – αυτά είναι ουσιαστικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα για τον άνθρωπο.
-Baba


Για να κατορθώσετε οτιδήποτε στη ζωή σας, δυο πράγματα είναι ουσιώδη: ακλόνητη πίστη και αγάπη αγνή.
-Baba


Τον Θεό, που είναι ενσάρκωση της αγάπης, μπορούμε να Τον προσεγγίσουμε μόνο με την αγάπη, ακριβώς όπως μόνο με το ηλιακό φώς μπορούμε να δούμε τον υπέρλαμπρο ήλιο.
-Baba


Λατρεύετε τον Θεό έχοντας πίστη προς Αυτόν και έτσι βιώνετε την Χάρη Του. Η πίστη οδηγεί στην Θεία Χάρη, χωρίς να το αντιλαμβανόσαστε.
-Baba


Όταν η καρδιά σας πλημμυρίζει από καλές σκέψεις και καλά συναισθήματα, τότε όλα όσα παράγουν οι αισθήσεις σας – τα λόγια που λέτε, οι εικόνες που βλέπετε, οι πράξεις που κάνετε – θα είναι κατά φυσικό τρόπο καθαρά και αγνά.
-Baba


Τα απαλά και γλυκά λόγια αποτελούν έκφραση της αγνής αγάπης
-Baba


Όλα τα έργα γίνονται από τον Θεό. Αυτός εμπνέει. Αυτός βοηθάει, Αυτός εκτελεί την εργασία, Αυτός απολαμβάνει, Αυτός μένει ευχαριστημένος.
-Baba


Το φως της σοφίας λάμπει μόνο σε μια εξαγνισμένη καρδιά.
-Baba


Η Αγάπη είναι ιδιότητα του Θεού. Δεν είναι δυνατό να την αγοράσουμε πουθενά. Πηγάζει μόνο από την καρδιά.
-Baba


Αν τιμάτε τους γονείς σας, τότε θα σας τιμήσουν και τα παιδιά σας.
-Baba


Τα ιδανικά πρέπει να γίνονται υψηλότερα και περισσότερο μεγαλειώδη. Οι επιθυμίες πρέπει να γίνονται όλο και πιο ανιδιοτελείς και περισσότερο θεϊκές. Οι προσκολλήσεις πρέπει να μετατρέπονται σε ευγενέστερες και λεπτότερες συγκινήσεις.
-Baba


Η Αγάπη είναι το μόνο περιουσιακό στοιχείο που έχει ο Θεός. Δεν μπορεί να αγορασθεί πουθενά. Εκπηγάζει από την καρδιά.
-Baba


Εκείνος που κάνει σωστή διάκριση πολύ πριν ασχοληθεί με οποιαδήποτε δραστηριότητα, θα είναι κατά φυσικό τρόπο δίκαιος ως προς την συμπεριφορά και την διαγωγή του.
-Baba


Το ανθρώπινο σώμα είναι μια οικία που σας έχει παραχωρηθεί με ενοίκιο. Μπορείτε να διαμένετε εκεί για όσον καιρό το επιθυμεί ο Κύριος, εκφράζοντας τις ευχαριστίες σας προς Αυτόν και προσφέροντάς Του ως ενοίκιο την πίστη σας και την αφοσίωσή σας.
-Baba


Πράξεις που εμπνέονται από νου υψηλής ευγένειας, ενάρετες ιδιότητες και άγιες σκέψεις, αυτά αποτελούν τα στερεά θεμέλια του καλού χαρακτήρα.
-Baba


Εκμηδενίσετε το εγώ σας και τότε θα απελευθερωθείτε.
-Baba


Η αγάπη δεν είναι ψευδαίσθηση. Είναι αντικειμενική πραγματικότητα και επικαιρότητα για όσους έχουν συνειδητοποιήσει στη ζωή την απόλυτη ενότητα των πάντων στο Ένα.
-Baba


Σύγκρουση και διχόνοια θα σταματήσουν στον κόσμο, όταν οι άνθρωποι μάθουν να εφαρμόζουν τον έλεγχο των αισθήσεων.
-Baba


Η πνευματική άσκηση είναι ουσιαστική, διότι οι επιπτώσεις των πράξεων του παρελθόντος (Κάρμα) πρέπει να εξαλειφθούν μόνο με πράξεις, όπως το αγκάθι πρέπει να αφαιρεθεί μόνο με άλλο αγκάθι.
-Baba


Απλή τήρηση της ολονυχτίας του Σιβαράτρι δεν αρκεί. Πρέπει να στοχαζόσαστε τον Θεό ακατάπαυστα.
-Baba


Με τη βοήθεια της προσευχής και του στοχασμού για τον Θεό, πρέπει να προσπαθήσετε να ελέγξετε τις κακές ιδιότητες που έχετε μέσα σας.
-Baba


Αφιερώσετε τη ζωή σας στην υπηρεσία των άλλων, οι οποίοι δεν είναι παρά ορατοί αντιπρόσωποι του Θεού, που κατοικεί μέσα σας.
-Baba


Μόνο ο Θεός είναι ο αληθινός και απολύτως ανιδιοτελής φίλος και ευεργέτης σας.
-Baba


Μεταξύ των εννέα μορφών της αφοσίωσης, πρώτιστη είναι η καλλιέργεια και ανάπτυξη της φιλίας με τον Θεό.
-Baba


Αν υπάρχει δικαιοσύνη στην καρδιά, ο χαρακτήρας θα είναι ωραίος. Αν ο χαρακτήρας είναι ωραίος, θα υπάρχει αρμονία στο σπίτι.
-Baba


Η προσευχή πρέπει να προέρχεται από τα βάθη του συναισθηματικού κόσμου του ανθρώπου. Ο Κύριος ζητάει ειλικρίνεια συναισθημάτων (μπάβα), όχι εξωτερική επίδειξη και κοσμικό μεγαλείο (μπάγια).
-Baba


Η Ορθή Συμπεριφορά και η Πνευματική Σοφία είναι τα δυο μάτια που σας δώρισε ο Θεός, για να ανακαλύψετε τη Θεία Φύση που την έχετε μέσα σας έμφυτη.
-Baba


Η χαρά και η λύπη προκαλούνται όταν τα υλικά αντικείμενα ανταμώνουν με τις αισθήσεις.
-Baba


Η ευημερία του κόσμου, ή η έλλειψη ευημερίας, βασίζεται στον χαρακτήρα της νεολαίας.
-Baba


Ευτυχία είναι ένα διάστημα που παρεμβάλλεται μεταξύ δυο πόνων.
-Baba


Γνώση που δεν εφαρμόζεται στην πράξη μοιάζει με την τροφή που δεν αφομοιώνεται.
-Baba


Ο θυμός γεννάει κινδύνους. Το εγώ είναι ισχυρό και πολύ επικίνδυνο. Ο θυμός και το εγώ θα καταστρέψουν εσάς και τον χαρακτήρα σας.
-Baba


Η παιδεία πρέπει να προάγει και να βελτιώνει την διάκριση και την ταπεινότητα.
-Baba


Για να ζείτε σταθερά προσηλωμένοι στην Αλήθεια, πρέπει να χρησιμοποιείτε την Θεία Δικαιοσύνη, την Ειρήνη και τη Μη Βία, ως κατευθυντήριους οδοδείκτες της ζωής σας.
-Baba


Ο θυμός γεννάει κινδύνους.
-Baba


Κατέβηκα στον κόσμο για να ανάψω στις καρδιές σας την λυχνία της Αγάπης και να την δω να ακτινοβολεί από μέρα σε μέρα με λαμπρότητα που αυξάνει.
-Baba


Η κατάσταση του νου σας καθορίζεται από την φύση της τροφή σας. Τροφή δεν σημαίνει απλά αυτό το οποίο τρώγεται, αλλά περικλείει όλα όσα λαμβάνονται με τις αισθήσεις και σωρεύονται μέσα στο νου.
-Baba


Είναι πραγματική αφοσίωση να θεωρείτε το Σύμπαν ως εκδήλωση και φανέρωμά του Θεού και να βιώνετε αυτή την αλήθεια.
-Baba


Να συνειδητοποιήσετε την αλήθεια ότι όλες οι ηδονές που προέρχονται από την υποταγή στις αισθήσεις είναι στιγμιαίες και αφήνουν πίσω τους ολόκληρη σειρά από πόνους και ταλαιπωρίες.
-Baba


Ο καλός χαρακτήρας είναι ο καλύτερος θησαυρός που μπορούμε να αποκτήσουμε.
-Baba


Η αδιακύμαντη πίστη είναι ένδειξη πνευματικής επιτυχίας.
-Baba


Κρίσιμη πλευρά της αφοσίωσης είναι εκείνη κατά την οποία ο αφοσιωμένος στο Θεό άνθρωπος παίρνει αγάπη, δίνοντας αγάπη.
-Baba


Η συνειδητοποίηση του Θεού είναι ο σκοπός και η μοίρα της ζωής του ανθρώπου.
-Baba


Το καλό παράδειγμα κι όχι η διδασκαλία και το κήρυγμα, είναι το άριστο μέσο, για να διδαχθούνε οι άνθρωποι.
-Baba


Αγάπη, σεβασμός, ανεκτικότητα και αμοιβαία συνεργασία – όλα αυτά πρέπει να πηγάζουν από την καρδιά κάθε ανθρώπου και να απευθύνονται προς όλους.
-Baba


Όλες οι πνευματικές ασκήσεις πρέπει να έχουν ως στόχο τους την αφαίρεση του περικαλύμματος και την αποκάλυψη του πυρήνα.
-Baba


Η προσφορά υπηρεσίας εκδηλώνει την Θεία Φύση που βρίσκεται κρυμμένη μέσα στον άνθρωπο. Διευρύνει την καρδιά του ανθρώπου, καταστρέφει την στενομυαλιά του και παρέχει απόλαυση. Με την προσφορά υπηρεσίας είναι δυνατό να απωθηθούν οι κακές ιδιότητες του ανθρώπου.
-Baba


Οι σοφοί άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτά που έχουν στην διάθεσή τους, χρήματα, δύναμη, εξυπνάδα, επιδεξιότητα, ικανότητα, και ευκαιρίες, για να βοηθήσουν τους άλλους και να κάνουν την ζωή τους πιο ευτυχισμένη.
-Baba


Όταν ως άτομα, ξεχωρίζετε τον εαυτό σας από τους άλλους, τότε ο φθόνος, η πικρία, η ζήλεια και η υπεροψία θα αρχίσουν να σας κηλιδώνουν.
-Baba


Το ανθρώπινο σώμα είναι μια οικία που σας έχει παραχωρηθεί με ενοίκιο. Να διαμένετε εκεί για όσον καιρό το επιθυμεί ο Κύριος, εκφράζοντας τις ευχαριστίες σας προς Αυτόν και προσφέροντάς Του ως ενοίκιο την πίστη σας και την αφοσίωσή σας.
-Baba


«Εγώ θέλω ειρήνη». «Εγώ» σημαίνει εγωισμός. «Θέλω» σημαίνει επιθυμία. Διαγράψετε, λοιπόν, τον εγωισμό και την επιθυμία και έτσι θα έχετε ειρήνη.
-Baba


Ο Θεός είναι αγάπη. Ο Θεός είναι ειρήνη. Ο Θεός είναι δύναμη.
-Baba


Ολόκληρο το κοσμικό σύμπαν είναι δεσμευμένο από τον Χρόνο. Το διαπερνάει ο Χρόνος. Είναι προϊόν του Χρόνου και καταστρέφεται από τον Χρόνο. Ο Χρόνος είναι μια από τις μορφές του Θεού.
-Baba


Η κάθοδος του Θεού γίνεται για την άνοδο του ανθρώπου.
-Baba


Το μέλλον του κόσμου προσδιορίζεται από τα ιδεώδη που έχουν εμφυτευθεί στο νου των νεαρών αγοριών και κοριτσιών από τους δασκάλους, στους οποίους η κοινωνία έχει εμπιστευθεί τη φροντίδα τους.
-Baba


Πρωταρχικό σας καθήκον είναι να υποστηρίζετε τις ανθρώπινες αξίες της αλήθειας, της δικαιοσύνης, της ειρήνης και της αγάπης.
-Baba


Να πλημμυρίσετε την καρδιά σας με το φώς της αγάπης ώστε οι κακές ιδιότητες του μίσους, της πλεονεξίας και της αλαζονείας να μη βρίσκουν θέση πια εκεί μέσα.
-Baba


Ο άνθρωπος είναι σπινθήρας της Θείας Φύσης. Οφείλετε να εκδηλώνετε και να φανερώνετε αυτή την Θεία Φύση σε κάθε πράξη που κάνετε.
-Baba


Η αφοσίωση δεν είναι μια στολή δηλαδή ένα είδος εξωτερικής αμφίεσης, για να την φοράμε σε κάποιες συγκεκριμένες μέρες και μετά να την αφήνουμε στην άκρη.
-Baba


Ο Κύριος, η ενσάρκωση της αγάπης, είναι ο μόνος σταθερός και αταλάντευτος φίλος, συγγενής, σύντροφος, οδηγός και προστάτης.
-Baba


Πρώτα ο Θεός, μετά ο υλικός κόσμος, και τελευταίος εγώ!
-Baba


Η μοίρα ενός έθνους ή μιας κοινότητας εξαρτάται από τον ηθικό χαρακτήρα των ανθρώπων τους.
-Baba


Γνώση που δε μπαίνει σε εφαρμογή μοιάζει με την τροφή που παραμένει αχώνευτη.
-Baba


Να είσαστε ήρωες της πράξης, όχι των σκέτων λόγων που εκφέρονται από την εξέδρα.
-Baba


Για να αναζωογονήσετε την αγάπη και τη συμπόνια, πρέπει να εξαγνίσετε την καρδιά σας εξοντώνοντας τη ζήλια και τον εγωισμό.
-Baba


Ο πιο εύκολος τρόπος, για να νοιώσετε βαθιά πόσο κοντά βρισκόσαστε στον Θεό, είναι να έχετε αδιάκοπα στο νου σας το Άγιο Όνομα του Κυρίου.
-Baba


Αποκλειστικός σκοπός της Ζωής είναι να μεταμορφώσουμε την «ανθρώπινη φύση» σε Θεϊκή, δηλαδή να γίνουμε Εκείνο που πραγματικά είμαστε.
-Baba


Η κάθοδος του Θεού στον κόσμο αποβλέπει στην ανύψωσή σας.
-Baba


Τα απαλά και γλυκά λόγια εκφράζουν την αληθινή αγάπη.
-Baba


Να θεωρείτε όλες τις πράξεις σας ως λατρεία. Το καθήκον είναι Θεός. Η εργασία είναι λατρεία. Οτιδήποτε και αν συμβαίνει να το αποδεχόσαστε περιχαρείς ως έργο των χειρών Του, ως ένδειξη της ευσπλαχνίας Του.
-Baba


Όταν αδιάκοπα κρατούμε στη μνήμη μας το Όνομα του Κυρίου, βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο, που μας οδηγεί σίγουρα στην εμπειρία ότι πλησιάζουμε τη Θεία Φύση.
-Baba


Η εξύμνηση του Θεού με ιερή ψαλμωδία, η εξαγιασμένη συζήτηση και ο διαλογισμός, όταν γίνονται με τον νου διαποτισμένο από αγάπη, παρέχουν ειρήνη, αγαλλίαση και σοφία.
-Baba


Η πρακτική εφαρμογή μιλάει πιο μεγαλόφωνα από το ηθικό δίδαγμα.
-Baba


Να συνειδητοποιήσετε ότι ολόκληρη η γλυκύτητα βρίσκεται μέσα σας. Κατευθύνετε μέσα σας τη διάνοιά σας και ανακαλύψτε εκεί την εσωτερική σας γλυκύτητα πλημμυρίζοντας τη νόησή σας με αγάπη.
-Baba


Να φοράτε γύρω από το λαιμό σας το περιδέραιο με τους πολύτιμους λίθους της αφοσίωσης και να πλημμυρίζετε τις σκέψεις, τα λόγια και τα έργα σας με την Αγάπη του Θεού.
-Baba


Πρέπει να εγκαταλείψετε την αλαζονεία και τη μανία της επίδειξης, προκειμένου να βιώσετε τη Θεία Φύση.
-Baba


Η επιθυμία καταστρέφει την αφοσίωση προς τον Κύριο, η οργή καταστρέφει τη σοφία, η απληστία καταστρέφει την εργασία – συνεπώς ο άνθρωπος πρέπει να θυσιάσει αυτές τις κακές του ιδιότητες και έτσι να ελευθερωθεί από αυτές.
-Baba


Ο πρωταρχικός στόχος που πρέπει να θέσετε είναι να σπείρετε τους σπόρους της αγάπης, να καλλιεργήσετε και να αναπτύξετε το φυτό της ανεκτικότητας και να μοιράσετε τους καρπούς της ειρήνης στην κοινωνία προσφέροντάς της με αφοσίωση την υπηρεσία σας.
-Baba


Περιορίστε την επιθυμία, εκδιώξτε το εγώ, αποβάλετε τον θυμό, και τότε ο νους θα γίνει δούλος σας αντί να είναι το αφεντικό σας. Η Αγάπη (Πρέμα) είναι το γενικό κλειδί, που μπορεί να τα καταφέρει όλα αυτά.
-Baba


Πραγματική αφοσίωση είναι να θεωρείτε το σύμπαν ως εκδήλωση του Θεού και να το βιώνετε ως τέτοια εκδήλωση.
-Baba


Να υπακούτε στον Δάσκαλο, να εφαρμόζετε τις οδηγίες Του και να προχωρείτε στον πνευματικό δρόμο – αυτή είναι η αληθινή λατρεία στα πόδια του Κυρίου ( Pada Puja).
-Baba


Η ειρήνη είναι ο πιο πολύτιμος θησαυρός. Χωρίς αυτήν, η δύναμη, η εξουσία, η καλή φήμη και η περιουσία είναι φορτία άγονα και δυσβάστακτα.
-Baba


Η εξύμνηση του Αγίου Ονόματος του Θεού πρέπει να γίνεται ως άσκηση με την οποία μοιραζόσαστε μεταξύ σας μεγάλη χαρά και αγιότητα.
-Baba


Να μοιραζόσαστε τις γνώσεις σας, τα πλούτη σας και την χαρά σας με τους άλλους, τους λιγότερο τυχερούς. Αυτός είναι ο σίγουρος δρόμος για να κερδίσετε την Θεία Χάρη.
-Baba


Να τηρείτε τη γλώσσα σας υπό αυστηρό έλεγχο. Ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιείτε τη γλώσσα σας καθορίζει την καλή φήμη σας ή τον εξευτελισμό σας.
-Baba


Οι πνευματικές ασκήσεις σημαίνουν καλλιέργεια καλών σκέψεων και ανάληψη καλών έργων.
-Baba


Με τη θερμή προσευχή και τον επίμονο βαθύ στοχασμό του Θεού, πρέπει να προσπαθείτε ώστε να θέσετε υπό έλεγχο τις κακές ιδιότητες που έχετε μέσα σας.
-Baba


Όλους να τους αγαπάτε, όλους να τους φροντίζετε. Πάντοτε να βοηθάτε, ποτέ να μην πληγώνετε.
-Baba


Για όσον καιρό μένετε προσκολλημένοι στο «εγώ», οι τέσσερεις τοίχοι της φυλακής σας (μέσα στο εγώ), θα σας πλησιάζουν ως δεσμώτη, για να σας συντρίψουν. Διαγράψτε το εγώ και έτσι θα απελευθερωθείτε.
-Baba


Να συνειδητοποιήσετε ότι η αληθινή ευτυχία έγκειται στην ένωση με τον Θεό.
-Baba


Να ελέγχετε τις επιθυμίες σας. Να μη σπαταλάτε χρήματα, χρόνο, τροφή και ενέργεια.
-Baba


Ο έλεγχος των αισθήσεων και ο πειθαρχημένος τρόπος ζωής είναι τα δυο αποτυπώματα της σφραγίδας που βεβαιώνουν τη γνησιότητα του μορφωμένου ανθρώπου.
-Baba


Για την καλλιέργεια συμπαντικής αγάπης και καλοσύνης είναι απαραίτητο οι πράξεις του ανθρώπου να διεξάγονται σύμφωνα με τη Θεία Δικαιοσύνη και οι αισθήσεις του να ελέγχονται αυστηρά.
-Baba


Εκείνο που τα μάτια δεν μπορούν να το δουν, αλλά δίνει τη δύναμη στα μάτια να βλέπουν – Εκείνο είναι ο Θεός.
-Baba


Για εξαγιασμένες σκέψεις και εξαγιασμένες πράξεις, είναι απαραίτητη η ανάλωση εξαγιασμένης τροφής.
-Baba


Όταν η καρδιά σας είναι γεμάτη από καλές σκέψεις και καλά συναισθήματα, τότε όλα όσα παράγονται από τις αισθήσεις - τα λόγια που λέτε, οι εικόνες που βλέπετε, οι πράξεις που εκτελείτε – όλα θα είναι καθαρά και αγνά.
-Baba


Όταν η καρδιά σας είναι πλημμυρισμένη από καλές σκέψεις και καλά συναισθήματα, οτιδήποτε παράγεται από τις αισθήσεις – τα λόγια που λέτε, οι εικόνες που βλέπετε, οι πράξεις που κάνετε – όλα αυτά θα είναι άδολα και αγνά.
-Baba


Όταν σκεφτόσαστε το καλό, ομιλείτε για το καλό και ενεργείτε κάνοντας το καλό, τότε θα βιώνετε την ειρήνη κατά φυσικό τρόπο.
-Baba


Να μην έχετε επιθυμίες που ζητάτε από τον Κύριο να τις εκπληρώσει, διότι οτιδήποτε κάνει Εκείνος για εσάς και με οποιονδήποτε τρόπο σας μεταχειρίζεται, αυτό που κάνει είναι το δώρο Του που, περισσότερο από καθετί άλλο, θέλει να σας προσφέρει!
-Baba


Η επιθυμία καταστρέφει την αφοσίωση, ο θυμός καταστρέφει τη σοφία, η πλεονεξία καταστρέφει την εργασία – συνεπώς, θυσιάστε αυτές τις κακές ιδιότητες και έτσι απαλλαγείτε από αυτές.
-Baba


Το σώμα σας είναι ένα οίκημα, που σας έχει διατεθεί με ενοίκιο. Να διαμένετε εκεί για όσο διάστημα επιθυμεί ο Κύριος, εκφράζοντάς Του τις ευχαριστίες σας και καταβάλλοντάς Του το ενοίκιο της πίστης και της αφοσίωσης.
-Baba


Η παιδεία πρέπει να συντελεί στην ανάπτυξη της διάκρισης και της ταπεινότητας των μαθητών.
-Baba


Κάθε πράξη πρέπει να εξετάζεται προσεκτικά πριν από την πραγματοποίησή της ως προς το αν θα οδηγήσει σε καλά ή σε κακά αποτέλεσμα.
-Baba


Η ευγένεια και η συμπόνια είναι ένδειξη που φανερώνει ποιος είναι αληθινός άνθρωπος.
-Baba


Η αφοσίωση στον Θεό και οι ηθικοί κανόνες έχουν τόση σημασία για την υγεία του φυσικού σώματος όση έχουν και για την πνευματική υγεία του ανθρώπου. Απελευθερώνουν τον νου σας από την ψυχική αναταραχή και τον τρέφουν με χαρά και με πνευματική ικανοποίηση.
-Baba


Δεν υπάρχει στον κόσμο ιδιότητα ανώτερης ευγένειας από την αγάπη. Η αγάπη είναι σοφία. Είναι δικαιοσύνη. Είναι πλούτος. Είναι Αλήθεια.
-Baba


Να γεμίζετε την καρδιά σας με το φως της Αγάπης ώστε οι κακές ιδιότητες του μίσους, της πλεονεξίας και της αλαζονείας να μη βρίσκουν θέση σ’ αυτήν.
-Baba


Αν επιθυμείτε να βιώσετε την Θεία Φύση, πρέπει να εγκαταλείψετε την επιδεικτική συμπεριφορά και την υπερηφάνεια.
-Baba


Οι λατρευτικοί ύμνοι μπάτζανς, η καθαγιασμένη συζήτηση και ο διαλογισμός που γίνονται με τον νου πλημμυρισμένο από αγάπη, προσφέρουν στον άνθρωπο Γαλήνη, Χαρά και Σοφία.
-Baba


Πρέπει να κρατάτε τα μάτια του νου σας ορθάνοιχτα, μπροστά στον σκοπό σας, που είναι η συνειδητοποίηση του Θεού, ενώ θα μετέχετε στην θορυβώδη και φαιδρή πομπή της καθημερινής σας ζωής.
-Baba


Να λατρεύετε τον Θεό με πίστη και να βιώνετε τη θεία Χάρη. Η πίστη οδηγεί στη θεία Χάρη χωρίς να το αντιλαμβάνεσθε.
-Baba


Η αρετή είναι η χαρακτηριστική ένδειξη του μορφωμένου ανθρώπου. Η παιδεία πρέπει να μεταμορφώσει την καρδιά σας.
-Baba


Όταν η καρδιά είναι γεμάτη με καλές σκέψεις και καλά συναισθήματα, όλα όσα παράγουν οι αισθήσεις – τα λόγια που λέτε, τα θεάματα που βλέπετε, οι πράξεις που κάνετε – όλα θα είναι αγνά.
-Baba


Από τώρα και στο εξής, να εφαρμόζετε λίγο-λίγο την απαλλαγή σας από την προσκόλληση. Κι αυτό, γιατί αργά ή γρήγορα, θα έλθει μια μέρα που θα πρέπει να εγκαταλείψετε ό,τι αγαπημένο διαθέτετε.
-Baba


Ό,τι είσαστε το οφείλετε στην κοινωνία, και συνεπώς έχετε καθήκον να εκδηλώσετε την ευγνωμοσύνη σας προς την κοινωνία προσφέροντας ανιδιοτελή υπηρεσία.
-Baba


Να πλημμυρίζετε την καρδιά σας με το φως της αγάπης ώστε οι κακές ιδιότητες του μίσους, της πλεονεξίας και της αλαζονείας να μη μπορούν να βρουν θέση εκεί μέσα.
-Baba


Η καρδιά σας είναι θρόνος της αγάπης. Αυτή η αγάπη πρέπει να εκδηλωθεί, πρώτα-πρώτα, μέσα στο σπίτι σας.
-Baba


Πρέπει να καλλιεργήσετε την καρδιά σας για να δημιουργήσετε και να συγκομίσετε τη σοδειά της Αλήθειας, της Δικαιοσύνης, της Ειρήνης και της Αγάπης.
-Baba


Να υπηρετείτε τον άνθρωπο ως ότου δείτε τον Θεό μέσα σε κάθε άνθρωπο.
-Baba


Αποφασίστε να θυσιάσετε ό,τι έχετε για χάρη των παιδιών με την αγνή καρδιά, τα οποία βασίζονται σε εσάς προκειμένου να τα καθοδηγήσετε.
-Baba


Οι γονείς έχουν πρωταρχική ευθύνη για τη διάπλαση του χαρακτήρα των παιδιών τους. Υπερβολική ελευθερία δεν πρέπει να δίνεται στα παιδιά από υπερβολική στοργή των γονέων.
-Baba


Ο Θεός κατεβαίνει στον κόσμο, για να ανυψωθεί ο άνθρωπος πνευματικά.
-Baba


Να γεμίσετε την καρδιά σας με αγάπη. Να ευχόσαστε ευτυχία και ευημερία στον καθένα.
-Baba


Ο Θεός είναι Αγάπη, ζήσετε μέσα στην Αγάπη.
-Baba


Η επιθυμία καταστρέφει την αφοσίωση, η οργή καταστρέφει τη σοφία, η απληστία καταστρέφει την εργασία – συνεπώς ο άνθρωπος πρέπει να θυσιάσει αυτές τις κακές του ιδιότητες.
-Baba


Η συμπόνια είναι το αποτύπωμα της σφραγίδας, που πιστοποιεί τη γνησιότητα της αφοσίωσης.
-Baba


Το ανθρώπινο σώμα είναι μια οικία, που σας έχει παραχωρηθεί με ενοίκιο. Να διαμένετε εκεί για όσον καιρό το επιθυμεί ο Κύριος, εκφράζοντας τις ευχαριστίες σας προς Αυτόν και προσφέροντάς Του ως ενοίκιο την πίστη σας και την αφοσίωσή σας.
-Baba


Ενσαρκώσεις της Αγάπης! Να θεωρείτε την Αγάπη ως πνοή της ζωής και ως τον αποκλειστικό σκοπό της ύπαρξής σας.
-Baba


Αν οι άνθρωποι κλείνουν ο στόμα τους και ανοίγουν τη καρδιά τους, τότε εύκολα θα βιώσουν τη Θεία Ευδαιμονία.
-Baba


Το πνεύμα της ενότητας και της αρμονίας, που εκδηλώνεται στα αθλήματα και στα ομαδικά παιχνίδια, είναι ένα παράδειγμα που προξενεί σε όλους χαρά.
-Baba


Για να αναζωογονήσετε την αγάπη και την συμπόνια σας, πρέπει να εκμηδενίσετε την ζήλια και τον εγωισμό σας και να εξαγνίσετε την καρδιά σας.
-Baba


Μάθετε να σκύβετε το σώμα σας με ταπεινοσύνη, να επεμβαίνετε διορθωτικά στις αισθήσεις σας και να εξουδετερώνετε το νου σας – αυτός πρέπει να είναι ο μεγάλος αγώνας σας.
-Baba


Μόνο με το φώς της εσωτερικής Θεϊκής λυχνίας μπορείτε να ανθοβολήσετε ως άνθρωποι αξίας.
-Baba


Κάθε έμβιο ον σε τούτο τον κόσμο, συνειδητά ή όχι, μετέχει σε πνευματικό προσκύνημα.
-Baba


Για να αναζωογονήσετε τη αγάπη και την συμπόνια, πρέπει να εκμηδενίσετε την ζήλια και τον εγωισμό και να εξαγνίσετε την καρδιά σας.
-Baba


Οι σκέψεις σας, τα λόγια σας και ό,τι βλέπουν τα μάτια σας πρέπει να είναι γεμάτα από αγάπη. Αυτή είναι η Θεία Αγάπη στην πράξη.
-Baba


Η πτώση του ηθικού, η αμφιβολία και η εξαπάτηση – αυτές οι δυσάρεστες καταστάσεις είναι ολέθριες για τον πνευματικό αναζητητή.
-Baba


Ο άνθρωπος μπορεί να αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις της ζωής, όταν αφήνεται με απόλυτη εμπιστοσύνη στον Θεό και αναπτύσσει την καρδιά του ώστε να πλημμυρίζει από αφοσίωση και αγάπη.
-Baba


Προσηλωμένοι ακλόνητα στην Αλήθεια, πρέπει να κάνετε την Δικαιοσύνη, την Ειρήνη και την Μη-βία, οδοδείκτες και οδηγούς πορείας για τη ζωή σας.
-Baba


Η προσφορά υπηρεσίας προς τους άλλους, ακόμη και αν γίνεται ως μέρος της εκπλήρωσης των καθηκόντων του ανθρώπου, εξυψώνεται σε Θεία Λατρεία.
-Baba


Η τροφή που τρώτε πρέπει να είναι αγνή, απαλλαγμένη από ανεπαίσθητες κακές επιδράσεις, τις οποίες εκπέμπουν οι άνθρωποι, που αγοράζουν τα υλικά, εκείνοι που παρασκευάζουν τα γεύματα και εκείνοι που τα σερβίρουν.
-Baba


Η σοβαρή συζήτηση που ξεκουράζει και ανακουφίζει, είναι πάντοτε αυτό που χρειάζεται. Μια τέτοια συνήθεια, από μόνη της, θα σας οδηγήσει στην εκπλήρωση του σκοπού σας.
-Baba


Αληθινός άνθρωπος είναι εκείνος που διαθέτει τις ανώτερες ιδιότητες της προσήλωσης στην αλήθεια, της αφοσίωσης στον Θεό και της πνευματικής πειθαρχίας.
-Baba


Αληθινή αφοσίωση στην πραγματικότητα σημαίνει να εγκαταστήσουμε στην καρδιά μας την Θεία Φύση και να απολαύσουμε την ευδαιμονία από αυτή την εμπειρία.
-Baba


Η γνώση που δεν μπαίνει σε εφαρμογή είναι σαν την τροφή που παραμένει αχώνευτη.
-Baba


Ποτέ να μην επαιρόσαστε όταν σας επαινούν ή να αποθαρρυνόσαστε όταν σας κατακρίνουν Να είσαστε πνευματικοί λέοντες!
-Baba


Προκειμένου να εξαλείψετε το εγώ σας, οφείλετε να θεωρήσετε τον εαυτό σας ως υπηρέτη των υπηρετών.
-Baba


Όταν ο νους και η διάνοια ενώνονται, η ανθρώπινη υπόσταση φθάνει σε μια κατάσταση ελευθερίας, η οποία αποκαλείται απελευθέρωση (Moksha).
-Baba


Η συνειδητοποίηση του Θεού είναι ο σκοπός και η μοίρα της ανθρώπινης ζωής.
-Baba


Η αγνή αγάπη δεν έχει καθόλου ιδιοτέλεια και ο εγωισμός δεν έχει καθόλου αγάπη.
-Baba


Η προσφορά υπηρεσίας είναι το άνθισμα της Αγάπης, είναι ένα άνθος που πλημμυρίζει το νου με αγαλλίαση. Η απαλλαγή από κάθε κακό είναι η ευωδιά τούτου του άνθους.
-Baba


Όταν ο νους και η διάνοια ενώνονται, η ιδιότητα του πραγματικού ανθρώπου φτάνει σε μια κατάσταση ελευθερίας, η οποία αντανακλά ως Απελευθέρωση.
-Baba


Το κυνήγι και η απόλαυση των υλικών ηδονών στην αρχή μοιάζει με νέκταρ, αλλά στο τέλος γίνεται δηλητήριο.
-Baba


Να αναγνωρίζετε τον Θεό μέσα στο καθετί που υπάρχει, στο καθετί που γοητεύει ή υποφέρει, που ανθοφορεί ή μαραίνεται. Ο Θεός είναι η νοημοσύνη μέσα στο έντομο, η απόλυτη πίστη μέσα στο σκυλί και η ενέργεια που αδρανεί μέσα στο βράχο!
-Baba


Η επιθυμία καταστρέφει την αφοσίωση, ο θυμός καταστρέψει τη σοφία, η πλεονεξία καταστρέφει την εργασία – συνεπώς, αυτές οι κακές ιδιότητες πρέπει να θυσιαστούν.
-Baba


Το σώμα του ανθρώπου, που είναι τόσο καλά εφοδιασμένο με ικανότητες και τόσο άξιο και ικανό για μεγάλα τολμήματα και περιπέτειες, είναι ένα δώρο του Θεού προς τον καθένα σας.
-Baba


Ακριβώς όπως ένα γιγαντιαίο δέντρο γεννιέται και αναδεικνύεται μέσα από ένα μικρό σπόρο, ολόκληρο το σύμπαν έχει γεννηθεί μέσα από την αγάπη.
-Baba


Παρότι η αγάπη είναι έμφυτη και διαρκώς παρούσα σε κάθε κύτταρο του ανθρώπινου σώματος, δεν εκδηλώνεται, διότι η καρδιά είναι μολυσμένη.
-Baba


Η νεότητα είναι το στάδιο της ζωής κατά το οποίο και η παραμικρή απόκλιση προς το λάθος οδηγεί στην καταστροφή.
-Baba


Σκοπός της γνώσης είναι η αγάπη. Σκοπός της παιδείας είναι η διαμόρφωση καλού χαρακτήρα.
-Baba


Αν όλη την ώρα ασχολείστε με την απόκτηση πληροφοριών, τότε πότε θα κάνετε το καθήκον σας να μεταμορφώσετε τον εαυτό σας;
-Baba


Αληθινή αφοσίωση στην πραγματικότητα σημαίνει να ενθρονίσουμε τον Θεό στην καρδιά μας και να απολαύσουμε την ευδαιμονία που προκύπτει από αυτή την εμπειρία.
-Baba


Ακριβώς όπως τα παιδιά είναι οι νόμιμοι κληρονόμοι της περιουσίας του πατέρα τους, έτσι και όλοι εσείς έχετε ίσα δικαιώματα στην περιουσία του Θεού ως προς την αγάπη, την αλήθεια, την ανεκτικότητα, την ειρήνη και την κατανόηση.
-Baba


Η παράδοση στον Κύριο του καρπού κάθε πράξης σας είναι αληθινή πράξη θυσίας.
-Baba


Ακριβώς όπως ο αέρας ή το νερό παίρνουν τη μορφή του δοχείου μέσα στο οποίο φυλάσσονται, έτσι και ο Θεός παίρνει τη μορφή, την οποία επιλέγει ο πιστός, για να Τον λατρεύει. Όλες οι μορφές είναι δικές Του.
-Baba


Εκείνοι που αναγνωρίζουν την ύπαρξη της Θείας Φύσης μέσα τους και μέσα σε όλα τα όντα, βιώνουν πάντοτε την σταθερή παρουσία του Θεού.
-Baba


Αγνότητα, Ενότητα και Θεότητα – τούτες οι λέξεις πρέπει να γίνουν το σύνθημά σας. Κι αυτό γιατί από μόνες τους μπορούν να σας εξασφαλίσουν την υλική και την πνευματική σας ευημερία.
-Baba


Η προσευχή πρέπει να πηγάζει από τα βάθη των συναισθημάτων. Ο Κύριος ζητάει ειλικρίνεια συναισθημάτων, όχι εξωτερικά μεγαλεία και επίδειξη.
-Baba


Τα πλούτη αποτελούν πρόκληση για την αταραξία του ανθρώπου όσο και συμφορά.
-Baba


Η αφοσίωση προς τον Θεό θα σας φέρει ευδαιμονία, ευημερία και ειρήνη.
-Baba


Ο εξαγνισμός, τον οποίο επιτυγχάνετε μόνο με την πνευματική άσκηση και εκγύμναση, θα παραμένει κοντά σας και στην «μετέπειτα ζωή».
-Baba


Να θεωρείτε ότι όλες οι πράξεις σας είναι Λατρεία προς τον Θεό. Το Καθήκον είναι Θεός, η Εργασία είναι Λατρεία.
-Baba


Δεν υπάρχει κανένας Θεός ανώτερος από τη μητέρα.
-Baba


Όπου υπάρχει αγάπη, εκεί βρίσκεται και ο Θεός!
-Baba


Τα Bhajan, η εξαγιασμένη Συζήτηση μεταξύ των πιστών (Sathsang ) και ο Διαλογισμός( Dhyana ), όταν γίνονται με το νου πλημμυρισμένο από αγάπη, θα σας προσφέρουν Ειρήνη, Αγαλλίαση και Σοφία.
-Baba


Όταν η καρδιά σας είναι πλημμυρισμένη με καλές σκέψεις και καλά συναισθήματα, τότε όλα όσα παράγονται από τις αισθήσεις σας – αυτά που λέτε, αυτά που βλέπετε, αυτά που κάνετε – όλα θα είναι αγνά.
-Baba


Το ανθρώπινο σώμα, που είναι τόσο καλά εφοδιασμένο με επιδεξιότητες και τόσο ικανό για μεγάλες περιπέτειες, αποτελεί δώρο του Θεού προς τον καθένα σας.
-Baba


Για να βιώσουν οι άνθρωποι την Θεία Φύση, πρέπει να κλείνουν το στόμα τους και να ανοίγουν την καρδιά τους.
-Baba


Όταν η καρδιά είναι πάναγνη, τότε το φώς της σοφίας ακτινοβολεί.
-Baba


Ο καλός φοιτητής είναι η άριστη προσφορά που κάνει ο καλός δάσκαλος προς το έθνος.
-Baba


Να φοράτε τη γιρλάντα της Αφοσίωσης γύρω από το λαιμό σας και έτσι να πλημμυρίζετε τις σκέψεις, τα λόγια και τις πράξεις σας με Θεία Αγάπη.
-Baba


Η παιδεία πρέπει να προάγει τη διάκριση και την ταπεινοφροσύνη.
-Baba


Όταν ο νους σας είναι πλημμυρισμένος με σκέψεις ανώτερης ευγένειας σαν αυτές που σχετίζονται με την αλήθεια, την αγάπη την ανεκτικότητα και τη συμπόνια, η ζωή σας θα είναι γεμάτη ειρήνη και αγαλλίαση.
-Baba


Η σωματική προσκόλληση οδηγεί τον άνθρωπο στον εγωισμό. Η επιτυχία αποφεύγει εκείνον που είναι εγωιστής. Η αληθινή φύση του ανθρώπου δεν έχει εγωισμό.
-Baba


Ο φόβος δεν είναι παρά μια δέσμη από αρνητικές σκέψεις. Αντικρούστε τον με θετικές σκέψεις.
-Baba


Ο γαλήνιος νους είναι κατοικία της αγάπης.
-Baba


Ο επιστήμονας εξετάζει τον αντικειμενικό κόσμο της ύλης και αναπτύσσει την εξωτερική όραση. Ο άγιος εξετάζει την ψυχή και αποκτά την εσωτερική όραση.
-Baba


Όταν ο νους και η διάνοια ενώνονται, η ανθρώπινη ιδιότητα φθάνει σε μια κατάσταση ελευθερίας η οποία αναφέρεται ως Απελευθέρωση.
-Baba


Λατρεύετε τον Θεό με πίστη κ’ έτσι βιώνετε την Θεία Χάρη. Η πίστη έχει ως αποτέλεσμα να σας χορηγείται η Θεία χάρη, χωρίς να το αντιλαμβανόσαστε.
-Baba


Η πίστη είναι σαν την πνοή της ζωής μας. Χωρίς πίστη, είναι αδύνατο να ζήσετε σε τούτο τον κόσμο, ακόμη και για ένα λεπτό.
-Baba


Πνευματική άσκηση σημαίνει καλλιέργεια σκέψεων υψηλής ευγένειας και ανάληψη εκτέλεσης καλών έργων.
-Baba


Ο ειρηνικός νους είναι ο τόπος διαμονής της αγάπης.
-Baba


Η αφοσίωση στον Θεό θα σας φέρει ευδαιμονία, ευημερία και ειρήνη.
-Baba


Το σώμα του ανθρώπου, τόσο καλά εφοδιασμένο με ικανότητες, τόσο άξιο για μεγαλειώδη τολμήματα και περιπέτειες, είναι δώρο του Θεού προς τον καθένα σας.
-Baba


Όπου υπάρχει αυτοπεποίθηση, εκεί υπάρχει αγάπη, όπου υπάρχει αγάπη, εκεί υπάρχει ειρήνη.
-Baba


Οι επιθυμίες γεννιούνται από την απληστία. Όταν η απληστία περιορίζεται όλο και πιο πολύ, τότε περιορίζεται και η δυσαρέσκεια εξ ίσου.
-Baba


Ακριβώς όπως η θρεπτική τροφή δίνει υγεία και δύναμη στο σώμα, έτσι και η προσευχή εξαγνίζει τον νου και ενδυναμώνει τη διάνοια.
-Baba


Το βασικό λάθος που οδήγησε τον άνθρωπο στον πόνο και την αθλιότητα είναι ότι παρανόησε τον Ένα παίρνοντάς Τον για πολλά.
-Baba


Την ημέρα που θα αναγνωρίσετε τα σφάλματά σας, θα αρχίσετε να κατανοείτε τους τρόπους με τους οποίους ενεργεί ο Θεός.
-Baba


Η ειρήνη θα επικρατήσει, μόνο όταν το σώμα, ο νους και το πνεύμα σας εναρμονισθούν απολύτως μεταξύ τους.
-Baba


Επιτρέψτε στο κύμα της μνήμης, στην καταιγίδα της επιθυμίας, και στη φωτιά των συγκινήσεων και του πάθους να διέλθουν χωρίς να επηρεάσουν την αταραξία σας.
-Baba


Πραγματική ελευθερία υπάρχει όταν ο άνθρωπος υποτάσσεται στο θέλημα του Θεού και όχι όταν ενεργεί σύμφωνα με τα γούστα και τις ιδιοτροπίες του.
-Baba


Ο αληθινός πιστός έχει πάντα συνείδηση της αλήθειας ότι το σύμπαν είναι εκδήλωση του Κυρίου, ο οποίος το διαπερνά πλήρως από άκρο σε άκρο.
-Baba


Η αφοσίωση εξασφαλίζει την επιτυχία, εξαγνίζει την εσωτερική όραση και παρέχει διαρκή αγαλλίαση.
-Baba


Η καλή συναναστροφή είναι η πιο εύκολη και η πιο αποδοτική μέθοδος για να διατηρείτε τον εαυτό σας αλώβητο από βρωμιά και φθορά.
-Baba


Ο καθαγιασμός των πέντε αισθήσεων είναι ο τρόπος για να ζούμε την ζωή μας γεμάτη αλήθεια.
-Baba


Η φωνή του Θεού μπορεί να ακουσθεί μόνο στα βάθη της σιωπής.
-Baba


Όπου υπάρχει εμπιστοσύνη, εκεί υπάρχει αγάπη. Όπου υπάρχει αγάπη εκεί βασιλεύει ειρήνη.
-Baba


Η χαλιναγώγηση των αισθήσεών σας είναι σημάδι, που φανερώνει ότι γινόσαστε σοφότεροι.
-Baba


Ο Κύριος αγαπά εκείνους των οποίων οι καρδιά είναι πλημμυρισμένη από πάναγνη Θεϊκή αγάπη.
-Baba


Η πνευματική ικανοποίηση είναι ο πιο πολύτιμος θησαυρός.
-Baba


Οι συνήθειες διαμορφώνουν τον χαρακτήρα και ο χαρακτήρας καθορίζει τη μοίρα του ανθρώπου.
-Baba


Η άριστη πνευματική άσκηση πειθαρχίας είναι να ενδυναμώνετε την ικανότητά σας να βλέπετε τον εσωτερικό κόσμο σας,
-Baba


Να αφανίσετε το εγώ σας. Δεν χρειάζεται τότε να ζητάτε απελευθέρωση. Εσείς θα είσαστε η ίδια η απελευθέρωση.
-Baba


Όταν ο Θεός είναι ευχαριστημένος μαζί σας, τότε και όλος ο κόσμος θα είναι ευχαριστημένος μαζί σας. Συνεπώς, να φροντίσετε ώστε όλη η δράση σας να είναι ευάρεστη στον Θεό.
-Baba


Ο πιο καλός τρόπος για να εκφράσετε την αγάπη σας στον Θεό είναι να αγαπάτε και να υπηρετείτε τους πάντες.
-Baba


Να σας διακατέχει σφοδρή ανώτερη φιλοδοξία για την καλλιέργεια θείων αρετών, όχι για την απόκτηση πλούτου, ανέσεων και πολυτέλειας.
-Baba


Η Αγάπη του Θεού παρέχει τη δυνατότητα σε κάθε σκέψη του ανθρώπου, στα λόγια του και στη φυσική του εικόνα να πλημμυρίζουν από αγάπη.
-Baba


Το μυστικό, για να ζείτε μια ζωή γεμάτη με ειρήνη και ηρεμία, είναι να γεμίζετε το νου σας με καλές σκέψεις, όπως είναι αυτές που σχετίζονται με την αλήθεια, την αγάπη, την ανεκτικότητα και την ευσπλαχνία.
-Baba


Ο καλός μαθητής είναι το άριστο δώρο που κάθε καλός δάσκαλος οφείλει να προσφέρει στο έθνος.
-Baba


Η ζωή είναι πρόκληση, αντιμετωπίστε την. Η ζωή είναι όνειρο, συνειδητοποιείστε το. Η ζωή είναι παιχνίδι, παίξτε το. Η ζωή είναι αγάπη, απολαύστε την.
-Baba


Η Χάρη του Θεού είναι ανώτερη από ασφαλιστικό συμβόλαιο! Σε ώρα ανάγκης θα σας καλύψει χωρίς κανένα περιορισμό ανωτάτου ορίου.
-Baba